Asayiş gündemi

Asayiş gündemi

Emniyet ve jandarma ekipleri İl genelinde güvenliği ve asayişi sağlamak amacıyla gerçekleştirilen çalışmalarda ve yapılan yol aramalarında çok sayıda suçlu ve suç aleti ele geçirildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğünce İl genelinde güvenliği ve asayişi sağlamak amacıyla İl Merkezi, Ayvalık, Bandırma, Edremit, Erdek, Gömeç, ve Gönen İlçelerinde yapılan çalışmalarda (23) aranan kişi yakalanmış ve hakkında yapılan kovuşturma sonucu sevk edildiği mahkemece (1) kişi tutuklandı.

Yapılan aramalarda; (3) adet ruhsatsız Ateşli Silah ve bu silaha ait (46) adet fişek,  (1) adet ruhsatsız Tüfek ve bu tüfeklere ait (5) adet kartuş, (1) adet BERATTA marka 7,65 mm çapında ruhsatsız ateşli silah ve bu silaha ait (1) adet fişek ele geçirilmiştir (1) adet CZ marka 9.19 mm çapında ruhsatsız ateşli silah ve bu silaha ait (37)adet fişek ele geçirilmiştir.(1) adet HEEKLER-KOCH marka ruhsatsız ateşli silah ve bu silaha ait (8) adet fişek ele geçirilmiştir. (1) adet ESCORT marka ruhsatsız tüfek ve bu tüfeğe ait (5) adet kartuş ele geçirildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce İl genelinde yapılan denetimlerde uyuşturucu madde ticaretini, kullanımını ve sokak satıcılarının faaliyetlerini önlemeye yönelik olarak yapılan (11) çalışmada; İl Merkezi, Ayvalık, Bandırma, Edremit, Erdek ve Kepsut İlçelerinde (14) kişi yakalandı, (3) kişi sevk edildiği adli makamlarca tutuklanmış, (11) kişi haklarında yapılan adli işlemler neticesi serbest bırakıldı.

 Yapılan aramalarda; 57,92 gram metamfetamin maddesi, 49,89 gram bonzai maddesi,

3,70 gram esrar maddesi, 2,97 gram kokain maddesi, 23 adet sentetik ecza hap, 1 adet ecstasy hap, 1 adet hassas terazi, 9500 tl uyuşturucu madde ticaretinden elde edildiği değerlendirilen para, 4 adet uyuşturucu madde içiminde kullanılan (payp) aparat ele geçirildi.

Uyuşturucu madde ticareti ve kullanımını önlemeye yönelik çalışmalarımız aralıksız ve titizlikle devam ediyor..

JANDARMA ÇALIŞMALARI

İl Jandarma Komutanlığınca, kültür ve tabiat varlıkları kaçakçılığına yönelik yapılan istihbari çalışmalar neticesinde, Havran İlçesinde (1) şüphelinin elinde bulunan tarihi eserleri satmak istediğinin tespiti üzerine şüphelinin ev ve eklentilerinde yapılan aramada; Roma Dönemine ait olduğu değerlendirilen (117) adet sikke ele geçirildi. Ele geçen malzemelere el konularak şüpheli hakkında adli tahkikata başlatıldı.

Jandarma ekiplerinin Emniyet, asayiş ve kamu düzeninin sağlanmasına yönelik çalışmaları aralıksız sürerken, İl Jandarma Komutanlığı İl genelinde güvenliği ve asayişi sağlamak amacıyla gerçekleştirilen çalışmalarda ve yapılan yol aramalarında; (1) adet bıçak ele geçirildi,(15) aranan kişi yakalandı,

Ayvalık İlçesinde yapılan çalışmalarda ve yapılan aramalarda; (1) adet bıçak ele geçirildi. Aranan (1) kişi yakalandı.

Burhaniye İlçesinde yapılan çalışmalarda ve yapılan aramalarda; Aranan (5) kişi yakalandı. Gömeç İlçesinde yapılan çalışmalarda ve aramalarda; Aranan (1) kişi yakalandı.

İvrindi İlçesinde yapılan çalışmalarda ve aramalarda; Aranan (2) kişi yakalandı.

Kepsut İlçesinde yapılan çalışmalarda ve aramalarda; Aranan (4) kişi yakalandı.

Marmara İlçesinde yapılan çalışmalarda ve aramalarda; Aranan (1) kişi yakalandı.

Susurluk İlçesinde yapılan çalışmalarda ve aramalarda; Aranan (1) kişi yakalandı.

Jandarma ekiplerinin genel güvenliği ve asayişi sağlamaya yönelik çalışmaları aralıksız ve titizlikle devam ediyor.



Anahtar Kelimeler: Asayiş gündemi
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı