Asayiş gündemi

Asayiş gündemi

Uyuşturucu ve FETÖ/PDY ve diğer terör örgütlerine yönelik operasyonel çalışmalar aralıksız olarak ve titizlikle devam ediyor.

   Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, İl genelinde uyuşturucu madde ticaretini, kullanımını ve sokak satıcılarının faaliyetlerini önlemeye yönelik olarak 26 Ekim 2021 tarihinde İl Merkezi, Edremit, Ayvalık, Bandırma, Erdek ve Kepsut İlçelerinde yapılan (15) çalışmada (20) kişi yakalandı,

   Uyuşturucu madde imal ve ticareti suçundan adli makamlara sevk edilen  (1) kişi tutuklanırken, (1) kişi Adli Kontrol Kararı ile serbest bırakıldı.

   Yakalanan (18) kişi ise haklarında yapılan adli işlemler neticesi serbest bırakılırken. Olaylarla ilgili yapılan aramalarda; 35,35 gram metamfetamin maddesi, 14,64 gram esrar maddesi, 50 adet sentetik ecza hap, 0,74 gram sentetik kannabinoid (bonzai), 2 adet ecstasy uyuşturucu hap, 1 adet ruhsatsız tabanca ve 10 adet fişek ele geçirildi.

Uyuşturucu madde ticareti ve kullanımını önlemeye yönelik çalışmalarımız aralıksız sürdürülüyor.

   Emniyet Müdürlüğünce İl de genel güvenliğin ve asayişi sağlamak amacıyla İl Merkezinde, Ayvalık, Bandırma, Edremit, Erdek, Sındırgı, Gönen ve Susurluk İlçelerinde 26.10.2021 tarihlerinde yapılan çalışmalarda (22) aranan kişi yakalandı (5) kişi tutuklandı.

            Yapılan aramalarda; (5) adet ateşli silah ve silahlara ait (41) adet fişek, (1)  adet ruhsatsız tüfek ve (4) adet kartuş ele geçirildi. Genel güvenliği ve asayişi sağlamaya yönelik çalışmalar aralıksız ve titizlikle devam etmekte.

Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğü Balıkesir Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün askeri mahrem yapılanmasına yönelik olarak yürütülen çalışmalar kapsamında;

Balıkesir ve diğer illerde kurulu bulunan ankesör/kontörlü telefonlar vasıtasıyla ardışık olarak arandıkları tespit edilen ve örgütle irtibatlı olduklarına dair haklarında çeşitli beyanlar bulunan toplam (34) şüphelinin yakalanmasına yönelik 19.10.2021 günü Balıkesir Merkezli (20) il ve (41) adreste eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi, şüphelilerden (29) u yakalandı, yakalanamayan (5) şüpheli hakkında yakalama müzekkeresi çıkartıldı.

İşlemleri tamamlanarak adli mercilere sevk edilen şüphelilerden (2) si tutuklandı, (24) ü hakkında adli kontrol kararı verilirken, (3) şüpheli ise savcılıkça serbest bırakıldı.

FETÖ/PDY ve diğer terör örgütlerine yönelik operasyonel çalışmalar aralıksız olarak ve titizlikle devam etmekte.

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığınca, kültür ve tabiat varlıkları kaçakçılığına yönelik yapılan istihbari çalışmalar neticesinde, Altıeylül İlçesinde tarihi eser kaçakçılığı yaptığı tespit edilen (1) şüphelinin aracında ve ikamet adresinde yapılan aramalarda, (3) adet tarihi eser niteliğinde yüzük ve (45) adet sikke ele geçirildi.

Ele geçen malzemelere el konulurken şüpheli hakkında adli tahkikata başlandı.

Jandarma Emniyet, asayiş ve kamu düzeninin sağlanmasına yönelik çalışmalarını aralıksız olarak devam edilmekte.

 İl Jandarma Komutanlığı Trafik Timlerince, sorumluluk alanımızda bulunan köy yolları ile cadde ve sokaklarda sürücüleri trafik kural, yasaklama ve kısıtlamalarına uygun şekilde araç kullanmaya yöneltmek, trafik kazalarını önlemek ve kaza sonucunda meydana gelen can ve mal kayıplarını en aza indirmek maksadıyla 25 Ekim 2021 tarihinde "Paydaş Kurumlarla Birlikte Müştereken Yapılan Yoğun Servis Denetimi” faaliyeti icra edildi.

Yapılan denetimler sonucunda (961) araç kontrol edilirken, (36) araca (18.290) TL idari para cezası uygulandı, (9) araç trafikten men edildi.



Anahtar Kelimeler: Asayiş gündemi
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı