Asayiş gündemi

Asayiş gündemi

Jandarma ve Emniyet güçleri suç odaklarına göz açtırmıyor.

Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, il merkezi, Bandırma, Edremit, Ayvalık, Kepsut, Bigadiç, Havran ve Erdek’te çeşitli suçlardan aranan 80 kişiyi yakaladı. Bunlardan 4’ü mahkeme tarafından tutuklanırken, 4 kişi adli kontrol koşuluyla, 72’si ise haklarında yapılan adli işlemler sonucunda serbest bırakıldı.

Çalışmalarda 215 gram metamfetamin maddesi, 150 gram esrar maddesi, 150 gram bonzai maddesi, 28 gram kokain maddesi, 997 adet sentetik ecza hap, 3 adet ectasy hap, 3 adet hassas terazi ve suçtan elde edildiği değerlendirilen 1.070 lira ele geçirildi.

Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Bandırma Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği  görevlilerince “Kaçak/Sahte Alkollü içki Kaçakçılığının” önlenmesine yönelik Bandırma’da yürütülen çalışmalar kapsamında; şüpheli kişilerin aracına yönelik yapılan operasyonda; (90) Litre Etil Alkol ele geçirildi.

Konu ile ilgili (2) şüpheli yakalanarak gözaltına alınırken haklarında “5607 Sayılı Kanuna Muhalefet” suçundan yasal işlem yapılan 2 şüpheli ile ilgili tahkikat devam ediyor.

İl Emniyet Müdürlüğü İl genel güvenliği ve asayişi sağlamak amacıyla İl Merkezinde, Ayvalık, Bandırma, Burhaniye ve Susurluk İlçelerinde yapılan çalışmalarda (9) aranan kişi yakalandı 5 kişi gözetimli salıverilirken,  (4) kişi tutuklandı.

 Yapılan aramalarda; (1) adet ruhsatsız ateşli silah ve bu silahlara ait (3) adet fişek. (2) adet ruhsatsız tüfek.

(1) adet kurusıkı tabanca ele geçirildi. Genel güvenliği ve asayişi sağlamaya yönelik çalışmalar aralıksız ve titizlikle sürdürülüyor. Emniyet Müdürlüğünce İl genelinde, genel güvenliği ve asayişi sağlamak amacıyla İl Merkezi, Ayvalık, Bandırma, Edremit, Marmara ve Susurluk ilçelerinde yapılan çalışmalarda (15) aranan kişi yakalandı 10 kişi serbest kalırken, (5) kişi tutuklandı.

Yapılan aramalarda; (3) adet tüfek ve bu tüfeklere ait (24) adet kartuş, Genel güvenliği ve asayişi sağlamaya yönelik çalışmalarımız aralıksız ve titizlikle devam ediyor.

Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince İl genelinde uyuşturucu madde ticaretini, kullanımını ve sokak satıcılarının faaliyetlerini önlemeye yönelik olarak, İl Merkezi ve Ayvalık İlçesinde yapılan (13) çalışmada, (13) kişi yakalandı, şahıslar haklarında yapılan adli işlemler neticesi serbest bırakılırken. Olaylarla ilgili yapılan aramalarda;

12,77 gram metamfetamin maddesi, 2,37 gram esrar maddesi, 1,19 gram bonzai maddesi,

144 adet sentetik ecza hap, 2 adet uyuşturucu madde içiminde kullanılan payp aparat ele geçirildi.

Uyuşturucu madde ticareti ve kullanımını önlemeye yönelik çalışmalar aralıksız ve titizlikle devam ediyor.

Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince  “Silah Kaçakçılığının” önlenmesine yönelik İl merkezinde yürütülen çalışmalar kapsamında; 5 kişinin işyeri ve ikametlerinde yapılan kontrollerde; (3) adet ruhsatsız tabanca (4) adet kuru sıkı tabanca (152) adet sentetik ecza hapı (59) adet tabanca fişeği (30) adet kuru sıkı fişeği ele geçirildi. Konu ile ilgili  (5) şüpheli kişi yakalanarak hakkında “6136 Sayılı Kanuna Muhalefet, Kullanmak için Uyuşturucu/Uyarıcı Madde Satın Almak, Bulundurmak, Kabul Etmek” suçundan gerekli adli işlemler başlatıldı.

Emniyet Müdürlüğünce İl genelinde genel güvenliği ve asayişi sağlamak amacıyla İl Merkezinde, Ayvalık, Balya, Bandırma, Burhaniye, Edremit, Erdek, Gömeç,  Gönen, İvrindi, Marmara, Sındırgı, Savaştepe ve Susurluk İlçelerinde yapılan çalışmalarda (127) aranan şahıs yakalanırken, (43) kişi tutuklandı.

Yapılan aramalarda; (17) adet ruhsatsız Ateşli Silah ve bu silahlara ait (132) adet fişek,

(9) adet ruhsatsız Tüfek ve bu tüfeklere ait (42) adet kartuş, (5) adet Kurusıkı tabanca ve bu tabancalara ait (55) adet fişek ele geçirildi.

Genel güvenliği ve asayişi sağlamaya yönelik çalışmalarımız aralıksız sürdürülüyor.

Emniyet Müdürlüğünce İl genelinde uyuşturucu madde ticareti ve kullanımını önlemeye yönelik olarak yapılan (60) çalışmada İl Merkezi ile Bandırma, Edremit, Ayvalık, Kepsut, Bigadiç, Havran ve Erdek İlçelerinde (80) kişi yakalandı (4) şahıs sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı, (4) kişi adli kontrol şartıyla, (72) kişi da haklarında yapılan adli işlemler neticesinde serbest bırakıldı.

Olaylarla ilgili yapılan aramalarda; 215 gram metamfetamin maddesi, 150 gram esrar maddesi, 150 gram bonzai maddesi, 28 gram kokain maddesi, 997 adet sentetik ecza hap, 3 adet ecstasy hap, 3 adet hassas terazi, 1.070 TL suçtan elde edildiği değerlendirilen para ele geçirildi.

Uyuşturucu madde ticareti ve kullanımını önlemeye yönelik çalışmalar aralıksız sürüyor.

Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince İl genelin de uyuşturucu madde ticaretini, kullanımını ve sokak satıcılarının faaliyetlerini önlemeye yönelik olarak İl Merkezi, Ayvalık, Bandırma ve Edremit İlçelerinde yapılan (11) çalışmada, (14) kişi yakalandı, (1) kişi adli makamlara sevk edilmek üzere gözaltına alındı, (13) kişi ise haklarında yapılan adli işlemler neticesi serbest bırakıldı. Olaylarla ilgili yapılan aramalarda; 14,09 gram metamfetamin maddesi, 331,64 gram esrar maddesi, 4 adet ecstasy hap, 29 adet sentetik ecza hap, 1 adet hassas terazi, 3 adet uyuşturucu madde içiminde kullanılan payp aparat ele geçirildi.

Uyuşturucu madde ticareti ve kullanımını önlemeye yönelik çalışmalar aralıksız ve titizlikle devam ediyor.

Emniyet Müdürlüğünce İl genelinde genel güvenliği ve asayişi sağlamak amacıyla İl Merkezi, Ayvalık, Balya, Bandırma, Edremit, Erdek, Gömeç, Gönen, Manyas ve Susurluk İlçelerinde yapılan çalışmalarda (23) aranan kişi yakalandı (6) kişi tutuklandı.

Yapılan aramalarda; (2) adet ateşli silah ve bu silahlara ait (25) adet fişek, (4) adet tüfek ve bu tüfeklere ait (16) adet kartuş, (1) adet kurusıkı tabanca ve bu tabancaya ait (6) adet fişek, Genel güvenliği ve asayişi sağlamaya yönelik çalışmalar aralıksız ve titizlikle devam etmekte.

Jandarma Komutanlığınca, uyuşturucu madde imal ve ticaretine yönelik yapılan istihbari çalışmalar neticesinde, Altıeylül, İvrindi, Bigadiç ve Edremit İlçelerinde uyuşturucu madde bulundurduğu ve ticareti yaptığı tespit edilen (7) şüphelinin araçları ve ikamet adreslerinde yapılan aramalarda; (60) gram kubar esrar, (52) adet sentetik uyuşturucu hap ve (1) adet uyuşturucu kullanma aparatı ele geçirildi. Cumhuriyet Savcılığının talimatı ile ele geçirilen malzemelere el konularak şüpheliler hakkında adli tahkikata başlatıldı.

Jandarma Komutanlığınca kaçakçılık ve organize suç olaylarına yönelik yapılan istihbari çalışmalar neticesinde; (1.526) gram kubar esrar, (2) gram metamfetamin, ( 52 ) adet sentetik uyuşturucu hap, (48) adet sikke ve tarihi eser niteliğinde obje ele geçirildi. Olaylarla ilgili olarak (16) şüpheli hakkında adli işlem yapıldı.

Jandarma Komutanlığınca İl genelinde genel güvenliği ve asayişi sağlamak amacıyla yapılan çalışmalarda ve yapılan yol aramalarında; (2) adet ruhsatsız tabanca, (41) adet tabanca fişeği, (2) adet av tüfeği,

(1) adet kurusıkı tabanca ele geçirildi. (28) aranan şahıs yakalandı.

Altıeylül İlçesinde yapılan çalışmalarda ve yapılan aramalarda; Aranan (1) kişi, Ayvalık İlçesinde Aranan (3) kişi,  Bandırma İlçesinde Aranan (3) kişi, Bigadiç İlçesinde Aranan (1) kişi,  Burhaniye İlçesinde Aranan (3) kişi, Edremit İlçesinde Aranan (8) kişi yakalanırken,  (1) adet ruhsatsız tabanca, (1) adet ruhsatsız av tüfeği ele geçirildi.

Gömeç İlçesinde yapılan çalışmalarda ve yapılan aramalarda; Aranan (1) kişi,  Karesi ilçesinde Aranan (4) kişi, Kepsut ilçesinde Aranan (1) kişi,  Marmara İlçesinde Aranan (1) kişi, Savaştepe İlçesinde Aranan (2) kişi, (1) adet ruhsatsız tabanca, (41) adet tabanca fişeği, (1) adet av tüfeği, (1) adet kurusıkı tabanca ele geçirildi.

Jandarma ekipleri Emniyet, asayiş ve kamu düzeninin sağlanmasına yönelik çalışmalara aralıksız olarak sürüyor. Jandarma Komutanlığınca ilimizde genel güvenliği ve asayişi sağlamak amacıyla yapılan çalışmalarda ve yapılan yol aramalarında; (1) adet ruhsatsız tabanca, (1) adet kurusıkı tabanca, (1) adet bıçak ele geçirildi.(7) aranan kişi yakalandı.Bandırma İlçesinde yapılan çalışmalarda ve yapılan aramalarda; Aranan (2) kişi, Burhaniye İlçesinde 1 kişi, (1) kişi, Edremit ilçesinde (1) kişi yakalandı. (1) adet ruhsatsız tabanca, (1) adet kurusıkı tabanca, (1) adet bıçak, Karesi İlçesinde yapılan çalışmalarda ve yapılan aramalarda; Aranan (1) kişi,  Kepsut İlçesinde (1) kişi, Savaştepe İlçesinde  (1) kişi yakalandı.

Genel güvenliği ve asayişi sağlamaya yönelik çalışmalarımız aralıksız sürüyor.

Savaştepe, İvrindi ve Altıeylül İlçelerinin kırsal kesimlerinden geçen Telekom Müdürlüğüne ait Haberleşme ve Nakil Kablolarının kesilerek çalınması olaylarının artması üzerine, Balıkesir İl Jandarma Komutanlığınca olayların tüm yönleriyle araştırılıp aydınlatılması ve faillerinin yakalanması amacıyla JASAT (Jandarma Suç Araştırma Timleri) ve Asayiş Timlerinden özel bir ekip oluşturuldu.

Oluşturulan özel ekip tarafından, geniş kapsamlı ve titizlikle yürütülen çalışmalar sonucunda, kırsal arazi kesimindeki Haberleşme ve Nakil Kablo hatlarının kesilme/çalınma riski teşkil eden noktaları ile tespiti yapılan şüphelilerin takibine başlandı.

Yapılan araştırma ve takip neticesinde, 29 Ekim 2021 günü saat: 00.30 sıralarında Savaştepe İlçesi Karacaören kırsal Mahallesinde yapılan operasyonda S.M.(43), T.M.(34), K.M.(22) ve E.K.(32) isimli şüpheliler suç üstü yakalanarak, hırsızlıkta kullandıkları iki araca el konuldu.

Adı geçen şüpheliler 30 Ekim 2021 tarihinde sevk edilmiş oldukları adli makamlarca tutuklanarak cezaevine teslim edildiler..

Jandarma Komutanlığınca, kültür ve tabiat varlıkları kaçakçılığına yönelik yapılan istihbari çalışmalar neticesinde, Bandırma İlçesinde tarihi eser kaçakçılığı yaptığı tespit edilen (1) şüphelinin ikamet adresinde yapılan aramalarda, (210) adet sikke ele geçirildi. Ele geçen malzemelere el konulurken şüpheli hakkında adli tahkikata başlandı.

Emniyet, asayiş ve kamu düzeninin sağlanmasına yönelik çalışmalara aralıksız olarak devam ediyor.



Anahtar Kelimeler: Asayiş gündemi
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı