Asayiş gündemi

Asayiş gündemi

Jandarma ve Polis Balıkesir genelinde kuş uçurtmuyor

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığınca, Edremit ve Bandırma da on yıl ve üzeri kesinleşmiş hapis cezası bulanan aranan şahısların yakalanmasına yönelik Jandarmanın Dedektifleri olan Jandarma Suç Araştırma Timlerinden (JASAT) özel bir ekip oluşturuldu.

Özel ekip tarafından yapılan çalışma sonucu Edremit ilçesinde, “Üstsoydan Akrabayı Kasten Öldürmek” suçundan aranan ve hakkında “13 yıl, 4 Ay” kesinleşmiş hapis cezası bulunan Y.D., Bandırma ilçesinde, “Kasten Öldürme” suçundan aranan ve hakkında “18 yıl” kesinleşmiş hapis cezası bulunan E.A., operasyon neticesinde yakalandı.

Yakalanan  (2) kişi sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanarak ceza evine kapatıldı.

Uyuşturucu madde ile silah mühimmat imal ve ticareti

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığınca, uyuşturucu madde ile silah mühimmat imal ve ticaretine yönelik yapılan istihbari çalışmalar neticesinde Edremit, Bigadiç ve Burhaniye İlçelerinde uyuşturucu madde ile silah mühimmat imal ve ticareti yaptığı tespit edilen (5) şüphelinin araç ve ikamet adreslerinde yapılan aramalarda; (35) kök kenevir, (7) adet sentetik uyuşturucu hap, (5) gram metamfetamin, (2) adet tabanca ve (7) adet fişek ele geçirildi. Olaylara karışan (5) şüpheli hakkında adli tahkikata başlatıldı.


(38) adet Roma Dönemine ait sikke ve (6) adet Roma Dönemine ait figür ele geçirildi. 

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığınca, kültür ve tabiat varlıkları kaçakçılığına yönelik yapılan istihbari çalışmalar neticesinde, Altıeylül ilçesinde tarihi eser kaçakçılığı yaptığı tespit edilen (1) şüphelinin aracında yapılan aramada; (38) adet Roma Dönemine ait sikke ve (6) adet Roma Dönemine ait figür ele geçirildi. 

Olaya karışan şüpheli yakalanarak hakkında adli tahkikata başlandı.

(24) aranan şahıs yakalanmış, (14) şahıs tutuklandı.

Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğünce İl genel güvenliği ve asayişi sağlamak amacıyla Asayiş Şube Müdürlüğü, Karesi, Bandırma, Burhaniye, Edremit ve Havran ilçelerinde yapılan çalışmalarda (24) aranan kişi yakalandı, (14) kişi çıkarıldıkları mahkemece  tutuklandı.
Yakalanan kişilerin üzerinde (2) adet ruhsatsız tabanca ve (89) adet fişek, (6) adet ruhsatsız tüfek ve (47) adet kartuş ele geçirildi.

“Drone ile Havadan Trafik Denetimi” 

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı Trafik Jandarmasınca, trafik yoğunluğunun yaşandığı güzergâhlarda ve trafik kazalarının yoğunlaştığı bölgelerde ve mahalle yollarında trafik düzeni ve güvenliğinin sağlanmasına yönelik olarak sürücülerin trafik, kural, yasaklama ve kısıtlamalarına uygun şekilde araç kullanmaya yöneltmek ve kaza sonucundan meydana gelen can kayıplarını en aza indirmek maksadıyla  “Drone ile Havadan Trafik Denetimi” yapıldı.

Yapılan denetimler sonucunda Drone ile (8) saat uçuş gerçekleştirildi.  (865) araç kontrol edildi.


Motor sürücülerine  “Reflektif Yelek Giy, Görünür Ol" Kampanyası

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı Trafik Şube Müdürlüğü koordinesinde, motosiklet sürücüleri ve yolcularının kendileri için hayati önem taşıyan reflektif yelek giymelerini sağlamak, motosiklet sürücülerinin karıştığı trafik kazalarını ve bu kazalar neticesinde meydana gelen ölüm ve yaralanmaları en aza indirmek maksadıyla,  (316) motosiklet sürücüsüne “Reflektif Yelek Giy, Görünür Ol Kampanyası” kapsamında bilgilendirme faaliyeti icra edilerek, reflektif yelek, broşür ve sticker dağıtıldı.

 “Terör Örgütleri” ne yönelik olarak yapılan istihbarı çalışmalar

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı unsurlarınca “Terör Örgütleri” ne yönelik olarak yapılan istihbarı çalışmalar sonucu; “DEAŞ terör örgütü içerisinde faaliyet gösterdiği tespit edilen” A.Ş. isimli kişi, Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı TEM ve İSTH Timleri tarafından yapılan operasyon kapsamında Manisa İli Alaşehir İlçesinde yakalandı. 

Aynı gün gözaltına alınan A.Ş.  çıkarıldığı adli makamlar tarafından tutuklanarak Kepsut L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna kapatıldı.

 (21) aranan şahıs yakalandı, (10) şahıs tutuklandı.

Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğünce İl genel güvenliği ve asayişi sağlamak amacıyla Asayiş Şube Müdürlüğü, Karesi, Ayvalık, Bandırma, Gönen, Edremit, Erdek, İvrindi ve Susurluk ilçelerinde yapılan çalışmalarda (21) aranan şahıs yakalandı, (10) şahıs tutuklandı.
Yakalanan kişilerin üzerinde (2) adet ruhsatsız tabanca ve (3) adet fişek, (2) adet ruhsatsız tüfek ve (7) adet kartuş ele geçirildi.

“Uyuşturucu ve Uyarıcı Madde Ticareti Yapma veya Sağlama” ve  “16 yıl” kesinleşmiş hapis cezası bulunan İ.A., yakalandı.

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığınca, Havran ve Edremit ilçelerinde on yıl ve üzeri kesinleşmiş hapis cezası bulanan aranan şahısların yakalanmasına yönelik Jandarmanın Dedektifleri olan Jandarma Suç Araştırma Timlerinden (JASAT) özel bir ekiplerinin alan çalışması sonucu Havran ilçesinde, “Uyuşturucu ve Uyarıcı Madde Ticareti Yapma veya Sağlama” suçundan aranan ve hakkında “16 yıl” kesinleşmiş hapis cezası bulunan İ.A.,

Edremit ilçesinde, “Kasten Yaralama” suçundan aranan ve hakkında “12 yıl 10 ay” kesinleşmiş hapis cezası bulunan U.G., yapılan operasyon neticesinde yakalandı, (2) aranan şahıs sevk edildikleri adli makamlarca tutuklandı.

 “Traktör Kullanımı ve Trafik Kuralları” konusunda bilgilendirme yapılarak, reflektör, broşür ve traktör kullanma kitapçığı dağıtıldı.

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı Trafik Jandarmasınca, traktörlerin karıştığı trafik kazalarının en aza indirilmesi, traktör kullanımı ve trafik kuralları hakkında bilgilendirme yapılarak trafik bilincinin oluşturulması amacıyla,  "Reflektör Tak, Görünün Ol” projesi kapsamında “Trafik Güvenliği Eğitimi” faaliyeti icra edildi.

Proje kapsamında, (608) traktör sürücüsüne “Traktör Kullanımı ve Trafik Kuralları” konusunda bilgilendirme yapılarak, reflektör, broşür ve traktör kullanma kitapçığı dağıtıldı.



Anahtar Kelimeler: Asayiş gündemi
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı