Aşçılara kurs

Aşçılara kurs

Altınoluk Fernur Sözen Turizm ve Otelcilik Meslek lisesinde aşçılık kursu açılacak

FERNUR SÖZEN LİSESİNDE AŞÇILIK KURSU AÇILACAK
Edremit'in Altınoluk Beldesinde Fernur Sözen Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesinde Aşçılık Kursu açılacak. Müdür Murat Sever, 12 kişi müracaat ettiğinde Aşçılık Kursu yeniden açılacak dedi.
Edremit'in Altınoluk Beldesinde hayırsever Fernur Sözen tarafından yaptırılarak Aşçılık ve Konaklama dalında eğitime başlayan Fernur Sözen Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesinde halka açık olarak yeni bir Aşçılık Kursunun açılacağı ve açılan kursu başarı ile bitirenlere sertifika verileceği belirtilerek kayıtların başladığı açıklandı.

Turizmle iç içe olan bölgemizde kalifiye insan ihtiyacına cevap verecek olan lise bünyesinde önümüzdeki dönemde halka açık olarak 4 kez aşçılık kursunun açıldığı ve açılan kursları başarı ile bitirenlere sertifikalarının verildiğini belirten Fernur Sözen Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi Müdürü Murat Sever, Aşçı Çıraklığı Kurslarını bitirenlerin Aşçılık Kursuna” katılabilecek. Şu anda bir kurs devam ediyor. 12 kişi müracaat ettiğinde Aşçılık Kursu yeniden açılacak” dedi.

Altınoluk'ta Halk Eğitimi Müdürlüğü ile birlikte müracaat yapıldığında tüm kursların açılabileceği bilgisini veren Meslek Lisesi Müdürü Murat Sever, Dershaneye gidemeyen öğrenciler için İngilizce, Türkçe, Matematik kurslarının ücretsiz olarak akşamları okulda verildiğinin açıklamasını yaptı.
Okulun amacının hem mesleğe, hem de üniversiteye hazırlamak ve turizm sektörünün mezunlarımıza olan talebini artırmak, üstün nitelikli ara eleman yetiştirmek olduğunu vurgulayan Yiyecek İçecek Hizmetleri Öğretmeni Seyfettin Soykaya, Toplum sağlığına önem veren ve sağlıklı yaşamayı bilen öğrencilerin yetiştirilmesinin ana hedefleri olduğunu ifade etti.
Fernur Sözen Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesinde 13 derslikte toplum sağlığına önem veren ve sağlıklı yaşamayı bilen öğrencilerin yetiştirilmesi için eğitim verildiğini, mezun olan birçok öğrencisinin yüksek okullara girdiği ve diğerlerinin ise hemen iş bulduğu bilgisi verildi.
HAYIRSEVER İNSAN FERNUR SÖZEN
1966 yılında Edremit'te ailesinin tek çocuğu olarak dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini, Küçükkuyu İlköğretim Okulunda yaptı. Lise öğrenimini Özel Türk Lisesinde tamamladıktan sonra, Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesinin İktisat Bölümünde yüksek Öğrenimini tamamladı.
1987-1988 yılında İngiltere'de İngilizce,
1988-1989 yılında Fransa'da Fransızca
1990-1991 yılında ise İtalya'da İtalyanca lisans eğitimi aldı.
Değişik kültürleri ve coğrafyaları tanımak amacıyla dünyanın pek çok ülkesinde bulundu.
1990 yılında Altıncı Kuşak Zeytinci” olarak Ferudun Sözen Zeytinyağı Fabrikasında iş hayatına atıldı.
2006 yılında arazisini tahsis edip binaların inşaatını tamamladıktan sonra, iç mekanların teşrifini yaparak, 147 korunmaya muhtaç çocuğun yaşadığı Hamiyet Ferudun Sözen Sevgi Evleri Çocuk Yuvasını Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumuna bağışladı.
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün İsterdim ki daima ideallerimi gençlere aşılayınız ve daima korumak hususunda çalışınız” sözünü hep yüreğinde hisseden Fernur Sözen 2007 yılında 18 derslikli Fernur Sözen İlköğretim Okulunu yaptırarak Milli Eğitim Bakanlığına bağışladı.
2007 yılında Hamiyet Ferudun Sözen Sevgi Evleri” korunmaya muhtaç çocuklara Yardım Derneğini kurdu. Halen Derneğin başkanı olarak aktif bir biçimde çalışmaktadır.
2008 yılında ülkesine yaptığı hizmetlerden dolayı TBMM Üstün Hizmet Ödülü” ile ödüllendirildi.
2008 yılında Fernur Sözen Lisesini Â'ni yaptırarak Milli Eğitim Bakanlığına bağışladı.
2008 yılında arazisini verip, binasını ve iç mekân teşrifatını yaparak Hamiyet Ferudun Sözen Huzurevini Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumuna bağışladı.
2009 yılında 6 derslikli Fernur Sözen Anaokulu Â'nu yaptırarak Milli Eğitim Bakanlığına bağışladı. 2011 yılında 13 derslikli Fernur Sözen Otelcilik Ve Turizm Meslek Lisesi'ni yaptırdı.

 

 



ugulay mamaraim kizi
11.12.2019 15:28:04
aşçilik kursu ne zaman açilcak

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli