ASHİHARA AVRUPA ŞAMPİYONASINDA TÜRKİYE BİRİNCİ OLDU

ASHİHARA AVRUPA ŞAMPİYONASINDA TÜRKİYE BİRİNCİ OLDU

Antalya’da gerçekleştirilen Ashihara Avrupa Şamiyonasında Türkiye takım halinde birinciliği elde etti.

Türkiye’nin takım halinde birinciliği kazandığı organizasyonu, Kazakistan ikinci, Azerbeycan üçüncü tamamladı.

Ashihara Uluslararası Federasyonu (AIF) Başkanı David Jonkers, yaptığı açıklamada, Antalya’da 5 gün boyunca güzel bir organizasyon gerçekleştirdiklerini, her geçen gün daha fazla büyüdüklerini, şu anda 26 ülkede faaliyet gösterdiklerini belirtti.

Türkiye Wushu Kung-Fu Federasyonu Başkan Vekili Abdurrahman Akyüz de Kyokushin-Ashihara branşının her geçen gün geliştiğini görmekten gurur duyduğunu ifade etti.

AİF İkinci Başkanı ve Türkiye Temsilcisi Uğur Baran da Kasım ayında Dünya Şampiyonasının da Türkiye’de yapılması konusunda karar alındığını belirtti.

AKADEMİ YİNE MADALYALARLA DÖNDÜ

Akademi GSK 19-23 Şubat 2020 tarihlerinde Antalya’da düzenlenen Avrupa Şampiyonasından madalyalarla döndü.

15-19 Ocak 2020 tarihlerinde Wushu Kung-Fu Federasyonunun Ankara Kızılcahamam’da düzenlediği Budokaido Kyokushin Ashihara Türkiye Şampiyonasında Balıkesir’i temsilen Akademi GSK’dan katılan 31 sporcudan 25’I çeşitli derecelere girerek 19-23 Şubat 2020 tarihlerinde Antalya’da düzenlenen Avrupa Şampiyonasında ülkemizi temsil etmeye hak kazanmışlardı.

Akademi GSK Başkanı Mehmet Ersin yaptığı açıklamada; “Antalya’da düzenlenen 2. Ashihara Kata Kumite Avrupa Şampiyonasına hak ederek katılan ve Avrupa Şampiyonasında da ülkemizi en iyi şekilde temsil eden sporcularımızın her biriyle gurur duyuyorum. Hepsini kutluyor ve başarılarının devamını diliyorum. Ayrıca Sporcularımızı en iyi şekilde hazırlamaya çalışan ve her zaman fedakarca çalışan, bu camianın büyük değeri olduğunu düşündüğüm değerli hocamız Shihan Sermet Ulufer’e çok teşekkür ediyorum. Elbette sporcularımızın kıymetli anne ve babaları ki bizleri her zaman yürekten desteklediler, hep yanımızda oldukları için kendilerine çok teşekkür ederim. Elbette ki; Bandırma Belediye Başkanımız Sayın Av. Tolga Tosun sporun ve sporcunun her zaman yanında olduğu ve sporcularımızı motive ettiği yanımızda olduğu için çok teşekkür ederim. Ashihara Uluslararası Federasyonu (AIF) Başkanı David Jonkers’a, Türkiye Wushu Kung-Fu Federasyonu Başkan Vekili Abdurrahman Akyüz’e, AİF İkinci Başkanı ve Türkiye Temsilcisi Uğur Baran’a, Teknik Kurul Başkanı Mahmut Martin’e teşekkür ediyoruz.”

Antalya’da düzenlenen 2. Ashihara Kata Kumite Avrupa Şampiyonası ile 1. Ferhat Özsert Kyokushin Kata Avrupa Şampiyonasında dereceye giren sporcular yaş kategorilerine göre A, B ve C Milli Sporcu olmayı hak etmişlerdir. Akademi Dövüş Sanatları GSK sporcularından dereceye girenler:

Aysima Ersin; Kata 2.

Dilara Tandoğan; Kumite 1. – Kata 3.

Elif Beyza Özkan; Kumite 3.

Tolga Demirhan;Kumite 1.

Ayşe İrem Eren; Kata 2. – Kumite 3.

Öznur Gülen; Kumite 2. – Kata 2.

Nazlı Ceylin Özdem; Kata 3.

Elif Su Davran; Kata 2. – Kumite 2.

İlkim Neval Savtekin; Kumite 3.

Sude Uysal; Kumite 1.

SudenazAteşok; Kumite 3.

Yiğit Kurt; Kumite 2.

Efe Efem; Kata 3.

Mehmet Enes Sarıkaya; Kata 3. – Kumite 2.

Edanur Bulut; Kata 3. –Kumite 3.

Said Efe Arslan; Kumite 3.

Duru Kara; Kumite 3.



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli