Asil komşularımız yavru uçuruyor

Asil komşularımız yavru uçuruyor

Mayıs ayı ortalarında gelip, en itinalı yerlerde yaptıkları özenli yuvalarında yavruya yatan Kırlangıçlar,şimdilerde ikinci yavruyu uçuruyorlar.
İnsanlara yakın vahşi yaşama uzak noktalardaki yapılarda konuşlanan özenli kuş Kırlangıçlar yavrularını büyütme zamanında gösterdikleri özeni, ayni oranda sakat ve insan la temas etden yavrularını yuvadan atarak büyük zayatlar veriyorlar.
Uçma sürecine dek hiçbir olumsuzlukla karşılaşmayan yavrular uçmayı ögrendikleri anda hayata tutunmuş oluyorlar aksi halde yaşam şansları yok ve bizzatta anneleri tarafından telef ediliyorlar.
Genelde ana kapıları açık işyerleri, Depo, Malta, Sundurma ve Saçak altlarını knedisine mesken seçen özenli dostlar % 30 a varan fireye rağmen %70 lik bir başarı ile yavrularını hayata katabiliyor.
Yetişkinlerin yavru çıkartma döneminde maydana gelebilecek olumsuzluklar ise tam anlamı ile felaket, Ölen eşi bekleyen Kırlangıç`ın sonu da farklı değil elbette onları yuvada bekleyen yavrularda.
O nedenle Kırlangıçları koruyalım kollayalım doğaya uzak insanlara yakın olmaarzusunda ısrarlı bu varlıkların mekana olan bereketini unutmayalım.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 17.1 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 12.3 ° / 7.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 17.1 ° / 5.3 ° Güneşli