AŞK köprüsü geçişe kapatıldı.

AŞK köprüsü geçişe kapatıldı.

Onarıma alınan AŞK köprüsü, en hareketli günlerin yaşandığı İlkbahar'da yaya geçişlerine kapatıldı.

Dönemin AK Partili Belediye Başkanı “MCÖ” tarafından yaklaşık 100.000 dolar harcanarak Bandırma'ya kazandırılan AŞK köprüsü ekonomik ömrünü doldurmaya yönelik çürümelerin saptanması ile geçişlere kapatılarak bakım ve onarıma alındı.

Gençlerin, gelecek adına yaptıkları planların ilk sırasında “yaşam boyu birlikte” olma dileklerinin sözleri verilip, bu sözlerin şahidi olarak alınan 2 asma kilidin bir biri ile kilitlenip, anahtarlarının ise denize atıldığı sembol asma köprü yaklaşık 15 gündür geçişlere kapatılıp bakım ve onarıma alındı.

Büyükşehir ekipleri demir köprünün çürüyen kısımlarını keserek yenileme çalışması ile güçlendirme çalışmasını sürdürürken, bakım ve onarımın Kurban bayramına dek sürmesi bekleniyor. AŞK köprüsünün en çok kullanıldığı ilkbahar'ın en güzel ayları olan Nisan ve Mayıs'ta kapalı olması, köprüye kilit takıp anahtarını denize atmak için sıra bekleyen gençlerin ve arzularını ötelemelerine neden oldu.

Sembol Asma Köprü'nün tadilat dolayısı ile askıya alınıp, geçişlere kapatılması oldukça ilginç yorumlara neden oldu. Yapım maliyetleri sonrası bir kez daha onarım geçiren AŞK köprüsünün karşılıksız masraf kapısı olarak görülmesi, tadilat sonrası jeton turnikeleri ile geçişlerin ücretlendirilmesinin konuşulduğu görüldü.

Böylece ömür boyu mutluluk içinde birlikte yaşama adına söz vermek üzere köprüden geçmek isteyen gençler ile köprüden geçip günahlarından arınmak isteyenlerin pamuk ellerini ceplerine atmaları gerekecek..



Anahtar Kelimeler: köprüsü geçişe kapatıldı.
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı