Askerler Yemin Törenini yaptılar

Askerler Yemin Törenini yaptılar

Bandırma 6. Ana Jet Üs Komutanlığının 10-16 mayıs engelliler haftasının ilk gününde düzenlemiş olduğu temsili askerlik törenine 19 özürlü vatandaş bir günlük temsili askerlik gerçekleştirdi.






Bandırma
6. Ana Jet Üs Komutanlığının 10-16 mayıs engelliler haftasının ilk gününde düzenlemiş olduğu  temsili askerlik törenine 19 özürlü vatandaş bir günlük temsili askerlik gerçekleştirdi.Bunların 13`ü bandırma işitme ve konuşma engelliler derneğinin üyesi olup askerliklerini yapmış bulunmaktadırlar.

İşitme engelli vatandaşların bu güzel görevlerinini sabahın erken saatlerinde 6. Ana Hava Jet Üssü`ne katılmışlar ve burada kendilerine verilen temel eğitim sonrası Komutanlıkça yemin törenleri yapılarak terhis oldular.

İlk olarak engellilere birer can dostları verildi(badi).Gün boyu engellilere yardımcı olan askerler onları hiç yalnız bırakmadılar. Asker elbiselerini giyip daha sonra temel eğitimlerini aldılar.Temel eğitim sonrası kendilerine silah tanıtımı ve eğitimi gerçekleştirildi.Silah sergisini gezen 19 engelli vatandaşımız buradaki silahları ve malzemeleri tanıma şansı buldu.



Sergi gezisinden sonra komutanlıkça yemin töreni yapıldı.Törene  6. Ana Jet Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Levent Taştan, İlçe Jandarma Komutanı Şuayip Yılmazer, Bandırma Belediye Başkan Yardımcısı Ozan Onur, İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Erkan Kabakçılı, çok sayıda askeri rütbeli personel ve aileler katıldı. Yemin töreninin ardından törende günün anlam ve önemine dair konuşmayı 6. Ana Jet Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Levent Taştan yaptı.İşitme engellilere gün boyu destek olan Bandırma İşitme ve konuşma engellileri başkanı Duygu Ay ve Türk İşaret dili tercümanı Tuğçe Özen yemin töreninde 13 işitme engelliye  işaret dili ile yemin etmelerini sağladı.

6. Ana Jet Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Levent Taştan'ın konuşmasının ardından terhis töreni gerçekleştirildi.Terhis töreninde Kaymakam Ali Mantı, 6. Ana Jet Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Levent Taştan ve Belediye Başkan Yardımcısı Ozan Onur
askerlere terhis belgelerini veren isimler oldular.Tören sonunda aileler ve yakınları 19 engelli asker ile bol bol anı fotoğrafı çektirdiler.



Bandırma işitme ve konuşma Engelliler derneği Başkanı Duygu  Ay`ın dernek üyesine temsili askerlik için düzenlemiş olduğu kına gecesi ve asker uğurlaması . 



Bandırma İşitme ve Konuşma Engelliler Derneği 10 - 16 Mayıs Engelliler Haftasında 10 Mayıs 2012 perşembe günü Temsili Askerlik nedeniyle Atatürk anıtına çelenk koyamamıştı.Çelenk koyma töreni 11 mayıs 2012 cuma günü saat : 12 de gerçekleştirilmiştir.Törene Başkan Duygu Ay ve işitme engelliler katılmıştır.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı