ASKF uyum içinde

ASKF uyum içinde

ASKF Genel Sekreteri Ertunç İşbay: “Amatör spor kulüplerinde yöneticilik yapanlar kahramandır”

Balıkesir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu(ASKF) Genel Sekreteri Ertunç İşbay, çeşitli konular hakkında düşüncelerini açıkladı.

6 yıldan beri bu görevde bulunan, daha önceki dönemlerde de Bandırmaspor Kulübü’nde, alt yapıdan sorumlu yönetim kurulu üyeliği görevini yürüten İşbay, amatör kulüplerde yöneticilik yapmanın çok zor olduğuna dikkati çekerek, “Amatör kulüplerde görev yapan yöneticiler benim gözümde kahramandırlar” dedi.

Yıllardır 600 Evler Gençlik ve Spor Kulübü’nün yaşaması için de büyük çaba harcayan İşbay, “Kenarda kalmış mahallenin büyük hikâyesi” olarak nitelendirdiği bu kulüple ilgili duygularını şöyle dile getirdi:

“600 Evlerspor Kulübümüzde temel amacımız, vatana, millete yararlı, iyi ve kişilikli insanlar yetiştirmektir. Karşılaşmalarımızda elbette ki başarılı sonuçlar almayı isteriz ama iyi insan yetiştirmek ana ilkemizdir. 1978 yılında kurulan kulübümüzün temellerini sevgiyle atmıştık ve aynı temeller üzerinde duruyoruz. Kulübümüze emeği geçen ve destek veren herkese teşekkürlerimi sunuyorum.”

Pandemi nedeniyle oynanamayan amatör liglerle ilgili düşüncelerini ve ASKF olarak planlarını anlatan İşbay, “Metin Mengüç’ün başkanlığındaki yönetim kurulumuzla uyum içinde çalışıyoruz” dedi.

Bandırmaspor’un, bu yıl hak ettiği 1. Lig’de yer almasından duyduğu mutluluğu belirten İşbay, “Bandırmaspor, bizim sevdamız. Şu anda da başarılı olduğunu söylemek isterim” diye konuştu.

Banvit Basketbol Kulübü’nün, ekonomik güçlükleri yenemeyerek Süper Lig’den çekilmesinin tüm Bandırma gibi kendisini de üzdüğünü vurgulayan ASKF Genel Sekreteri Ertunç İşbay, şunları aktardı:

“Banvitspor’un başarısında başta o dönemlerde BAVİT A,Ş.’nin Yönetim Kurulu Başkanı olan Ömer Görener ve Kulüp Başkanı Özkan Kılıç’ın büyük payı vardı. BANVİT’in, yabancı bir şirkete satılmasının ardından bu şirket, kulübe sahip çıkmadı. Bir yıl kadar TEKSÜT sponsor olduysa da kulüp, ekonomik darboğazdan çıkamadı ve ligden çekilmek zorunda kaldı. Böylece yalnız Bandırma’ya değil, Güney Marmara Bölgesi’ne basketbol sevgisi ve heyecanını getiren kulüp Süper Lig’e veda etti. Bandırma, keşke bu kulübü bir şekilde yaşatabilseydi.”  ÖNDER BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: içinde
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli