``Aşkım Bandırma`` beste oldu.

``Aşkım Bandırma`` beste oldu.

Ünlü ozan Yetkin Karakaya iki kez geldiği Bandırma ya hayran kalınca, Sözlerini İrfan Celik`in yazdığı ``Aşkım Bandırma`` yı beste yaptı.





Ozan Yetkin Karakaya`dan Bandırma`ya beste

Bandırma`yı iki kez gördü, Gönlünden geçeni beste yaptı.        

Ünlü ozan Yetkin Karakaya iki kez geldiği Bandırma ya hayran kalınca, Sözlerini İrfan Çelik`in yazdığı ``Aşkım Bandırma`` yı beste yaptı.

Söke Karacahayıt doğumlu Halk Ozanı Yetkin Karakaya sayısız besteleri arasına Bandırma`yı da ekledi.

Söz yazarlığını İrfan Çelik`in yaptığı ``Aşkım Bandırma`` isimli şiiri besteleyen Ozan Yetkin Karakaya, Bandırma`dan oluşan antik albüm görüntüleri ile eseri youtube`de yayınladı.

Eserin Youtube`de yayınlanması sonrası kendisi ile irtibat kurduğumuz Ozan Yetkin Karakaya geçmişte 1985 ve 1989 yıllarında Bandırma ya geldiğini ve sevdiği bu kent için bir beste yapmayı arzu ettiğini yakın dostu söz yazarı İrfan Çelik`e anlatması ardından, Çelik`inde ``Sen besteyi yap, Ben sözlerini yazarım`` demesiyle Aşkım Bandırma isimli eser gerçekleşmiştir.

Ozan Yetkin Karakaya, Eserin bestelenmesi ve seslendirilmesi ardından bugüne dek Bandırma dan hiç kimsenin aramamasını da yadırgadığını vurgulayarak ``Bandırma`ya olan ilgim beni bundan sonrada Bandırma ya gelmeye devam etmemi gerektiriyor. inşallah ilk fırsatta bu arzumu gerçekleştirmek istiyorum`` dedi.



Ozan Yetkin karakaya Kimdir ?
21 Nisan 1964 Aydın Söke doğumlu olan ozanımız Yetkin Karakaya ilköğrenimini Söke Karacahayıt Köyün İlkokulunda tamamladıktan sonra Almanya'da işçi olarak çalışan ailesinin yanına götürülür ve lise, yüksekokul eğitimlerini Nürnberg de alır.
1985 de Türkiye'ye kesin dönüş yaparak 1987 de İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Mühendisliği bölümüne hak kazanır. 
Ancak ne var ki, ozanımızın kültür sanat ruhu ağır bastığından eğitimini yarım bırakır ve o an itibarı ile küçük yaşlarda hiç bir kimsenin desteği olmadan kendi kendine öğrendiği sazı ile başlar kavgası bu öyle bir kavgadır ki, tek derdi olan, kültürümüzün yozlaşmasının önüne bir nebze olsun geçebilmek arzusu taşıyan ozanımız yıllarca dağ dağ yöre yöre gezerek binlerce mani ve onlarca hiç duyulmamış türküleri derlemiş, nice adına türkü, ağıt destan yazılmayan kahramanlarımızı araştırır inceler ve onların adına onlarca yeni türküler radyolarda dinlenmek üzere hazırlamıştır.
2007 de ilk albümü ``Vakit Geldi`` yi kendi imkanları ile ve çok zor şartlar altında amatör bir stüdyoda piyasaya sürer.
Bu albümdeki amacı; ilk resmi bandrollü albümünün kaydının olmasıdır.
2010 yılında ise araştırma ve birikimlerinin ilki olan ``Zeybek Ateşi Lodos`` Albümünü yine hiç bir kimse ve kurumun desteği olmadan piyasaya sınırlı sayıda sürer ki,  bu albüm müzik otoriterleri tarafından büyük beğeni almış ve çağın albümü olarak nitelendirilmiştir. 
Ozanımız Yaşanan ancak yazılmayan kültür unutulmaya mahkumdur” felsefesi ile gayrı siyasi olmak şartı ile yüzlerce kültürel eserler üretmiş, bunun yanında piyasaya sürmeyi amaçladığı Zeybek Ateşi Fırtına ve Kasırga albüm eserlerini hazırlamıştır. 
Yediveren Ezgiler adı altında adını her ilimizin endemik bir bitkisinden alan 81 Albüm 567 Türkü projesininde tasarımcısıdır.
Bu proje, her ilimizin manilerinden bestelenen 6 türkü beste ve o ilimizin bir yiğidini kahramanını tanıtmak için adına hazırlanan yeni bir türkü besteden oluşmaktadır.
Şu ana kadar 42 ilimizin türkülerinin bittiğini belirten ozanımız, bu projeye gerek Kültür Bakanlığı gerek Müzik Yapımcılarının vereceği destek ile önümüzdeki yıllarda piyasaya sürüleceğini belirtmektedir.

Gerekli destek bulunamadığı takdirde, projenin yarım kalmayacağını ancak yine kendi imkanları ile daha uzun süreçlerde dinleyicilerle buluşacağını belirtmiştir.
Kendisine ait 3800 Beste bulunan ozanımız, kayıtların zor olması nedeni ile türkülerini dinleyicileri ile paylaşamamaktadır. 
Bütün kayıtlarını kendi imkanları ile ev ortamında hazırlayan ozanımız Eserlerimin profesyonel stüdyolarda süslenip allanıp boyanıp dinleyicilerime sevdirmek bana göre yapay bir güzelliktir.
Gönülden nasıl döküldüyse o şekilde dinleyicilerime ulaşması bana göre daha anlamlı ve daha güzeldir” demektedir.

Son olarak da ozanımız şu sözlerini ekledi: Benim cennet ülkemin güzel insanları, kıymetli gönüldaşlarım, ülkemizde hepimizin gayrı siyasi olarak sahip çıkmamız gereken bir davamız var ki o bütün davaların üstündedir.  Milli Kültür ve Sanat Davasına sahip çıkalım. ``















Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli