Aslan, "Bandırma'da okullar güvenli"

Aslan,

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutlu Aslan açıkladı: “Herkesin gönlü rahat olsun, Bandırma’daki okullar depreme dirençli”

Bandırma İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutlu Aslan, “Bandırma’daki tüm okullar depreme dayanıklı durumda, herkesin içi rahat olsun” dedi.

Aslan, düzenlediği basın toplantısında, eğitim-öğretim konusunda çeşitli bilgiler verdi.

Aslan’ın açıklamaları şöyle:

2500 ÖĞRENCİYE YEMEK

“2. Eğitim-öğretim yılına başladık. Bu konuda Bandırma’da hiçbir sıkıntı yok. Boş geçen dersimiz bulunmuyor. 2.500 öğrencimize daha beslenme programı içinde ücretsiz öğle yemeği vereceğiz.”

DEPREMZEDE ÖĞRENCİYE KAYIT YAPTIK

“Bandırma’ya, deprem bölgelerinden 368 öğrenci aileleriyle birlikte geldi. Bunlardan 112’sinin kaydını çeşitli okullarımıza yaptık. Çocuklarının kayıtlarını yaptırmayan diğer aileler, Bandırma’da geçici olarak kalacaklarını belirttiler. Deprem bölgelerinden gelen öğrenciler için ikinci dönemde devam zorunluluğu yok. Ancak biz, devamsızlık yapmamalarından yanayız. Bu öğrencilerin kitap, defter, kırtasiye gibi ihtiyaçları tarafımızdan karşılanacak.”

BANDIRMA HER ÇEŞİT DESTEĞİ SAĞLIYOR

“Bandırma olarak deprem bölgelerine, büyük bir kenetlenme içinde her çeşit malzeme desteğinin sağladık ve sağlamayı sürdürüyoruz. Milli Eğitim olarak bizim desteğimizin yanı sıra Bandırma’daki tüm kurum ve kuruluşlar da katkı sağlıyor. Deprem sonrasında, Bandırma’daki tüm okul binalarımız yardım toplama merkezi olarak kullanıldı. Burada toplanan yardımlar, deprem bölgelerine ulaştırıldı. Bu arada Balıkesir ilinden, deprem bölgelerine 10 ton akaryakıt gönderildi. Tabii ki bu koordinasyonun sağlanmasında Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Bandırma Kaymakamı Engin Aksakal ve İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün büyük çabalarını da belirtmek isterim.”

BANDIRMA’DAKİ OKULLAR DEPREME KARŞI DİRENÇLİ

“Bandırma’daki tüm okulların deprem dayanıklılık testi yapıldı. Buna bağlı olarak risk taşıdıkları için bazı okullarımızı yıktık, bazılarında ise güçlendirmeler yaptık. Bu çalışmalarımız hemen hemen tamamlandı. Kalan bazı eksiklikleri de yıl sonuna kadar tamamlayacağız.Bandırma’nın deprem kuşağı içinde olması nedeniyle elbette ki çok duyarlıyız. Öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizin, depreme güvenli binalarda eğitim-öğretim görmesini çok önemsiyoruz. Tüm öğrencilerimiz, velilerimiz ve öğretmenlerimiz rahat olsunlar.”

YENİ DERSLİKLER

“Bandırma’ya, 2010-2020 yılları arasında 480, 2020’den sonra ise 590 yeni derslik kazandırdık. Böylece yapı stokumuzun yüzde 80’ini yeniledik, kalanlarını ise güçlendirdik. Çınarlı Mahallesi’nde yapılan yeni ana okulunu teslim almak üzereyiz. 600 Evler Mahallesi’ne ise yeni ana okulu inşaatının temelini atacağız.”

112 PSİKOLOG GÖREVLENDİRDİK

“Bandırma İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak, deprem bölgelerine 112 psikolog gönderdik. Bu arkadaşlarımız oradaki vatandaşlarımıza psikolojik destek verecekler. Kalacakları süre henüz belli değil.”

ESKİ BANDIRMA ORTAOKULU

“Sahilde bulunan Bandırma Ortaokulu eski binası, geçici olarak Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne verildi. Bu binanın restorasyon çalışmaları sürüyor. Bu çalışmalar bittikten sonra burada mesleki eğitim kursları açılacak.” ÖNDER BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Aslan "Bandırma' okullar güvenli"
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı