Astsubaylar günü kutlanacak

Astsubaylar günü kutlanacak

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Edremit Şube Başkanı Aydın Kuzgun, 17 Ekim Dünya Astsubaylar Günü”nün dünyada ve Türkiye`de ilk kez kutlanacağını söyledi.





Türkiye
Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Edremit Şube Başkanı Aydın Kuzgun, 17 Ekim Dünya Astsubaylar Günü”nün dünyada ve Türkiye`de ilk kez kutlanacağını söyledi.


Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Edremit Şube Başkanı Aydın Kuzgun, Türkiye`de olduğu gibi Dünya`da da 17–20 Ekim 2012 tarihleri arasında ilk kez kutlanacak olan Astsubaylar Gününü TEMAD tertip ettiğini ve 17 Ekim Dünya Astsubaylar Günü”nün dünyada ve Edremit'te ilk kez kutlanacağını söyledi.

Astsubayların tüm hayatlarının orduda geçtiğini ve en fazla çalışan kısım olmalarına rağmen emekliliklerinde unutulduklarını dile getiren TEMAD Edremit Şube Başkanı Aydın Kuzgun, "Bugün en yüksek kademeden emekli olmuş bir astsubay olarak bin 350 lira emekli maaşı alıyor. Ev kiram 450 lira. Emekli olduktan sonra unutulduk ve kendimizi boşlukta bulduk. Şimdi hedefimiz birlik ve beraberliğimizi artırarak en azından sosyal yaşantımızda mutlu olmak ve sesimizi duyurmak için çalışacağız. Bu yıl ilk kez kutlayacağımız Dünya Astsubaylar Derneği Günü`nde birlik ve beraberliğimizi pekiştireceğiz” dedi.
Biz Astsubaylar olarak ordunun her kademesinde emekçi olarak görev yaparız. İstatistiklere baktığımız zaman en çok şehit veren, en fazla gazisi olan sınıf Astsubaylardır. Buna rağmen görevimiz para ile ölçülemez ama o kişinin başına bir şey geldiğinde ailesini güvence altına alması gereken bir şey olması da lazımdır” diyen Edremit Şube Başkanı Aydın Kuzgun, Askeriyede maaşların çok olduğu söyleniyor. Kıdemli Başçavuş emeklisinin ve aldığı maaş bin 350 TL. Devlete 30 sene hizmet ver ve bunun 11 yılı Doğu ve Güneydoğu`da geçsin” dedi ve emekli astsubayların sorunlarına sahip çıkılmasını istedi.



DÜNYA`DA DA İLK KEZ ASTSUBAYLAR GÜNÜNܔ KUTLANACAK


Türkiye`de olduğu gibi Dünya`da da ilk kez olacak olan Astsubaylar Gününü tertip eden başta Genel Merkezimiz olmak üzere, bütün şube temsilcilerimizi kutluyorum. Emekli Astsubaylar Derneği olarak ayrıca Dünya Emekli Askerler Platformu`na da üyeyiz. Üye ve üye olmayan devletlerin 40`dan fazlası Türkiye`ye gelerek 4 gün sürecek olan etkinliklere katılacak” diyen Başkan Aydın Kuzgun, 17 Ekim`de başlayacak olan Dünya Astsubaylar Günü, 20 Ekim`de Ankara`da büyük bir gövde gösterisi ile kutlanacak. Eski Hipodromda güzel bir kortej oluşturulacak. 89 şubesi, 60 bin faal ve 120 bin kayıtlı üyesi bulunan Türkiye`deki en büyük sivil toplum kuruluşları arasında yer alan Emekli Astsubaylar Derneği, Genel Merkez Çalışanları ve Personelleri ile 40 ülkeden katılan yabancı meslektaşlarımızla gövde gösterisi yapacak” diye bilgi verdi.

89 şubesi, 60 bin faal ve 120 bin kayıtlı üyesi bulunan TEMAD'ın üyeleri 20 Ekim'de Ankara'da buluşacaklarını ifade eden Başkan Kuzgun, Sen yoksan, Bir kişi eksiğiz” parolası ile her üyenin katılımını istedi.

Ankara'da Anıtkabir ziyareti sonrası etkinlikler, Dünya Astsubaylar Günü Paneli”, sanatsal etkinlikler, fotoğraf, Rasim sergileri, sportif etkinlikler ile Kortej Yürüyüşü sonrası festival galası ve konser ile son bulacağı açıklaması yapıldı.



17 EKİM DÜNYA ASTSUBAYLAR GÜNܔ


Dünyada ve Türkiye`de çalışan ve emekli olan astsubayların yılda bir gün de olsa kendilerini özel hissetmelerini ve tüm gayretlerini sarf ettikleri, adeta hayatlarını adadıkları mesleklerinin toplum tarafından önemsendiğini görmelerini, meslektaşlarını mesleklerine bağlılığını, kendilerine olan güvenlerin artırılmasını ve yalnız olmadıklarını hatırlatmayı amaçlamaktadır.

DÜNYA ASTSUBAYLAR GÜNܔ TARİHÇESİ

Türk Silahlı Kuvvetlerinde astsubay olarak yıllarca görev yaptıktan sonra emekli olan Yüksel Binici, bir köşe yazısı ve makale yazarak, kampanyalar düzenleyip medya organlarında yer alıp kamuoyunda duyulmasını sağlamıştır. Yüksel Binici'nin başlatmış olduğu çalışmalar sonucu Dünya Astsubaylar Günü” olarak kabul görmüştür.

Neden 17 Ekim ?

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD)'ın kuruluş günü olan 17 Ekim 1984 tarihi ile anlam kazanmış ve Dünya Astsubaylar Günü” olarak kabul edilmiştir.





Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 20.2 ° / 9.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 19.1 ° / 10.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 20.2 ° / 8.5 ° false