Atakay güven tazeled

Atakay güven tazeled

CHP İlçe Başkanı Atilla Atakay´ın başkan adayı olduğu ve tek liste ile gidilen seçimlerde, Atilla Atakay güven tazeledi.

   CHP İlçe Örgütü 36. Olağan Kongresini gerçekleştirdi. Mevcut İlçe Başkanı Atilla Atakay´ın başkan adayı olduğu ve tek liste ile gidilen seçimlerde, Atilla Atakay güven tazeledi.

Kongreye; Balıkesir İl Başkanı Ender Biçki, CHP Balıkesir Milletvekilleri; Mehmet Tüm, Ahmet Akın, Namık Havutça, Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, AK Parti İlçe Başkanı Alp Bostancı, MHP İlçe Başkanı Yurttaş Bakkal ile sivil toplum örgütü temsilcileri ve delegeler katıldı.

 Atilla Atakay yaptığı açılış konuşmasında  ?Ne mutlu bize ki, 2 yıldır hiçbir üyemiz bizden mahcup olmadı. Gururla CHP´liyim diyerek sokaklarda gezebildi. Tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Kongre için yeter sayısı oluştu. ?dedi.

 Divan Başkanlığına, Belediye Başkanı Dursun Mirza seçilerek divanı oluştur. Divan Başkanlığı yardımcılığına Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Fahri Sert, Kâtip Üyeliğine ise Belediye Meclis Üyesi Celile Gezen, delegelerin imzası ile aday gösterilerek seçildi.

Divan Başkanı Dursun Mirza, ? partimizin büyük salonlara sığmıyor olmasında mutluluk duyuyorum Belediye´nin yaptığı projelerden biri olan kapalı Pazar yeri yaşam alanındaki bu salonda bulunmaktan gurur duyuyorum. Bu kongrelerde aynı zamanda ülke meselelerini konuşuyoruz. Eleştirilen yapılması kongrelerden doğaldır, üslubumuza dikkat edersek, kongremiz daha sağlıklı geçecektir. Katılan herkese çok teşekkür ediyorum.? dedi.

Kongrede blok liste ile seçim yapılması kararı alınırken, 2 yıllık çalışma ve hesap raporları okundu.

CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, ülkenin genel durumunun kötü olduğunu ve ülkede istikrar olmadığını savunarak, ? Hem Türkiye´de hem de dünyada işlerin iyi gitmediğini biliyoruz. Trump´ın Kudüs´ü başkent olarak kabul etmesi ile savaş alevlendi. Bu diktatörü kınıyor, her zaman Filistin halkının yanındayız.? dedi.  Tek adam rejimini eleştiren Tüm  ?Ülkede de istikrar yok her şeye tek bir adam karar veriyor. Herkes bu durumdan rahatsız. Ülkenin seçilmiş belediye başkanları, milletvekilleri gazetecileri içerde her gün bir zulüm yaşanıyor bu ülkede. KHK ile mala mülke el koyup, insanları içeri atıyorlar. Her gün bizimle ilgili fezleke geliyor. Bir milletvekili özgür konuşmayacaksa ne olacak? Parlamento özgürce konuşulan yerdir. Seçilmiş bir belediye başkanına istifa et deniyorsa bunun adı diktatörlüktür. Parlamento halkın yararına ne getirirsek getirilen reddediliyor. Ülke bu durumdayken içimizdeki sorunları bir kenara bırakmalıyız. Zalimin zulmü artıkça son yakınlaşır.? dedi.

            ?ÇAĞDAŞ TÜRKİYE CUMHURİYETİNE HERKES SAHİP ÇIKMALI?

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın da konuşmasında birlik ve beraberlik mesajları verdi. Hak, hukuk, adalet gibi kavramların herkes için gerekli olduğunu vurgulayan Akın, ?CHP özgürlüktür tam bağımsızlıktır aldığımız emanet çağdaş Türkiye Cumhuriyetidir. AK Parti´de MHP´de diğer partilerde buna sahip çıkmak zorundadır. Ülkemizin geldiği nokta içler acısı. KHK´la ile binlerce hatta milyonlar mağdur durumda. Şuan geldiğimiz nokta tam bir kurtuluş savaşı mücadelesi. 85 milyon insanın hakka, hukuka, adalete ihtiyacı var.? diye konuştu.

Bir diğer CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça da, 2019 seçimlerine işaret ederek parti içinde birlik olunması gerektiğini savundu. Havutça, ?  Dün belediye başkanımıza operasyon yaptılar. Kendi pisliklerini örtmek için bizim belediye başkanlarımıza saldırmaya başladılar. Biz diz çökmeyiz. Birbirimizi parti içimizde eleştirelim ama sosyal medyada dışarıda eleştirmeyelim? diye konuştu.

İl Başkanı Ender Biçki de 2019 yılında yapılacak genel ve yerel seçimlere işaret ederek, Balıkesir genelinden yüzde 55 hayır oyu çıktığını hatırlattı. Biçki ? Referandum sürecinde yüzde 64 hayır oyu çıkartan ilçe başkanımızı, ilçe örgütümüzü genç arkadaşlarımızı yürekten kutluyorum. Balıkesir´de yüzde 55 hayır oyu çıkması sağlanmıştır. Bu oyların hepsinin CHP oyu olmadığını biliyoruz. Biz Edip Uğur´u değil demokrasiyi savunduk. CHP´ye Büyükşehir Belediye başkanlığını kazandıran il başkanı olmak istiyorum.? dedi.

295 delege imzasıyla aday gösterilen Atilla Atakay ve 16 asil,16 yedek üyeden oluşan mavi liste seçimleri kazandı. Adaylık konuşmasını yapan Atilla Atakay, çocukların gelecekleri için çalıştıklarını belirterek ?görev alacak olan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum Yaşasın tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti ?diye konuştu.

Mirza kendimiz için siyaset yapmıyoruz. Çağdaş uygarlık için siyaset için siyaset yapıyoruz. Bu mücadele uzun soluklu bir mücadele, ilçe örgütümüz, il örgütümüzle çevre ilçelerle uyumlu bir çalışma içindeyiz. Oyumuzu artırarak çalışmalara devam ediyoruz. Son yapılan ankette, 71.3 Başarılı buluyoruz diyor.? dedi.

/resimler/2017-12/9/1754374614135.jpg



Anahtar Kelimeler: Atakay güven tazeled
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli