Atalay da süreçten rahatsız

Atalay da süreçten rahatsız

Seçim için vekâlet toplama uygulamasına son vereceğiz”



..
Basın
İlân Kurumu(BİK) genel kurulu 26 Ocak 2013 tarihinde, Ankara'da, Rixos Grand Ankara Oteli'nde yapılacak.

Genel kurulda, Anadolu Gazete Sahipleri Temsilciliği için üç üye de seçilecek. Buna paralel olarak, seçilecek üç üye arasına girmek amacıyla Anadolu gazeteleri arasında büyük bir çekişme yaşanıyor. Bu çekişmenin bir ayağı Balıkesir ili, Bandırma ve yöresine dek uzandı. Birçok gazeteci, ya internet yoluyla, ya da bire bir görüşmelerle, seçtirmek istedikleri isimler konusunda gazete sahiplerinden vekâlet topluyor.


Gazete sahiplerini zor durumda bırakan bu vekâlet toplama uygulaması ile ilgili olarak, 17 Ocak 2013'te, Balıkesir'e gelerek, Yeni Haber Gazetesi'nin kuruluşunun 46. yıldönümüne katılarak, bir panele katılan Basın İlân Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay'ın düşüncelerini aldık.

Vekâlet toplama uygulamasının kendisini de rahatsız ettiğine dikkati çeken Atalay, şunları söyledi:

Bu seçim, Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak. Genel kurulda, Basın İlân Kurumu için de seçim gerçekleştirilecek. Tabii ki, birçok gazetecinin, Anadolu'yu gezerek veya elektronik postalar aracılığıyla gazete sahiplerinden vekâlet toplaması şık değil. Önümüzdeki dönemde bu uygulamaya son vereceğiz.”






Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false