Ataman, sırlarını anlattı

Ataman, sırlarını anlattı

Özbay: ?Çalıştırdığınız insanın hakkını gününde vereceksiniz?

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi´nde Global İlişkiler Topluluğu ile Meşale Fikir ve Hareket Topluğu tarafından   çarşamba günü TRT Haber Spikeri Tijen Karaş, TRT Spor Spikeri Erdoğan Arıkan, Joven Akademi´den Mustafa Açıkgöz ve  ?Islak mendil?in mucidi girişimci Ataman Özbay´ın katılımı ile  "Kişisel Gelişim Zirvesi" düzenlendi.

Beden dili ve diksiyon, topluluk önünde konuşma ve hitabet sanatı, liderlik ve girişimcilik konularının ele alındığı zirvede öğrenciler merak ettiği soruları katılımcılara sordu.

Ataman Özbay,  liderlik konusunda deneyimlerini öğrencilere aktardı. Özbay ?İstanbul ve Çanakkale´nin ardından buradayım. Haftanın 4 günü konferans veriyorum. Bu konferanslardan 1 kuruş almıyorum. ?dedi. Başarının doğru kararlar ile yakalanabileceğine işaret eden Özbay ? ben tecrübelerimin zekâtını size veriyorum. Kolay elde edilen tecrübe hiçbir şey ifade etmez. Benim tecrübelerim devam ediyor. Hayatıma yeni yeni şeyler katıyorum. Hepimiz hayatta yanlış kararlar verdik.?diye konuştu.

/resimler/2018-4/5/2308209323813.jpg

Gençlere öğütler de veren Özbay ?Vakit altındır, onu çalan hırsızdır. Geleceğinizden çalıyorsunuz çok dikkat edin gençler. Allah bana kekemeliği vermiş, gülmeyi öğretmiş. Hayata öfke taşımayın. 8-9 yaşında gazete satmaya başladım. Okuldan çıktıktan sonra matbaaya gidiyorum. Yokluk bile bir mutluk çünkü onun tadını alabiliyordum. Zeki olabilirsiniz, akıllı olabilirsiniz ama dürüstlük yoksa yaptığınız işlerin hepsini silip atın. Kimseye kefil olmayın, kimseden borç almayın. Çalıştırdığınız insanın hakkını gününde vereceksiniz. Allah aşkına dürüst olun. Asıl girişicilik bakış açısı ve duygu bir de hissetmek. Ben 10 yaşından beri ailesine muhtaç olmayan bir çocuktum. Matbaada artan kâğıtları aldım lokantaya verdim ?hesapları buna yaz´ dedim. Yazdığını görünce ?başardım´ dedim. Dünyada başarılı olan şirketlerin hepsi ticaretten.? diye konuştu.

/resimler/2018-4/5/2309195262441.jpg

Islak Mendili yapışını anlatan Özbay ,?Islak mendili yapış sebebim çocuğumuz oldu ?eşim bir gece sen bir gece ben bakacağız´ dedi. Altını değiştirirken çocuk rahatsız oluyordu. Su emen kağıt çıktı TOFAŞ´tan istedim. İsrail yapıyormuş 2 milyon dolar parayı oraya yatırdım. Girişimciliği 1´nci kuralı başlamak.? dedi. Ataman Özbay, ayrıca çilek aromalı aseton, oje çıkartan sünger, saç yıkama bonesini buluşunu anlattı. Eczacılığı kazandığı dönemde Alime Tanju tarafından okul masraflarının karşılanarak, okumasına destek olmasını öğrencilerle paylaştı.

/resimler/2018-4/5/2319333555632.jpg

TRT Spikerlerinden Katılımı ile Girişimcilik Zirvesi 

Öğrencilerin kendilerini geliştirebilmeleri için etkinliklere ev sahipliği yapan Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Sağlık, Kültür ve spor Daire Başkanlığı bünyesindeki etkinlikler devam ediyor. Yapılan etkinlikler kapsamında son olarak Global İlişkiler Topluluğu tarafından ?Girişimcilik Zirvesi? düzenlendi.   

/resimler/2018-4/5/2323246060181.jpg

TRT Haber Spikeri Tijen Karaş, TRT Spor Spikeri Erdoğan Arıkan, Joven Akademi´nin kurucusu Mustafa Açıkgöz ve  ıslak mendilin mucidi girişimci Ataman Özbay´ın katılımı ile düzenlenen zirvede beden dili ve diksiyon, topluluk önünde konuşma ve hitabet sanatı, liderlik ve girişimcilik konuları alanlarında uzman konuşmacılar tarafından derinlemesine ele alındı.

/resimler/2018-4/5/2323594967144.jpg

Girişimcilik Zirvesi´nde ilk olarak ıslak mendilin mucidi başarılı girişimci Ataman Özbay söz aldı. 10 yaşında başlayan kendi girişimcilik hikayesini anlatan Özbay, başarıda doğru karar vermenin önemine vurgu yaptı. Özbay; ?Başarılı adama sormuşlar, başarının sırrı nedir diye. Doğru karar verebilmek demiş. Doğru kararların sırrı ise tecrübedir. Ben de sahip olduğum bu tecrübeleri sizinle paylaşmak istiyorum. Aslında tecrübelerin asıl kaynağı da yanlış kararlardır. Burada benim gayem sizlere dokunabilmek. Kendi hayat hikayem ile sizlerin de aynı başarıyı gösterebileceğinizi anlatmak istiyorum.? dedi.

/resimler/2018-4/5/2324424499156.jpg

Konuşmasında dürüst olmanın hayatta her anlamda kişiyi başarılı kılacağını belirten Ataman; ?Zeki olabilirsiniz, akıllı olabilirsiniz ama dürüst değilseniz hayatınızdaki her şeyi silebilirsiniz. Yalan söylemeyin, hayatınıza doğru başladığınız sürece ömür boyu mutlu olursunuz. İstediğiniz kadar vasfınız olsun dürüst olmazsanız tümünü silip götürürsünüz.? diye konuştu.

Zirvede TRT Haber Spikeri Tijen Karaş, TRT Spor Spikeri Erdoğan Arıkan ve Joven Akademi´nin kurucusu Mustafa Açıkgöz ise kendi alanlarında deneyimlerini öğrencileri ile paylaşarak, çalışma alanlarıyla ilgili uygulamalı örnekler gösterdiler. 

Gün boyu süren zirveye katılan öğrencilere ?Beden dili ve diksiyon, topluluk önünde konuşma ve hitabet sanatı, liderlik ve girişimcilik? sertifikaları verildi.

/resimler/2018-4/5/2325501531831.jpg



Anahtar Kelimeler: Ataman sırlarını anlattı
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli