Atatürk Bandırma’da!

Atatürk Bandırma’da!

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün Bandırma’ya gelişinin 98’inci yıldönümü törenle kutlandı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün Bandırma’ya gelişinin 98’inci yıldönümü törenle kutlandı.

Programda önce eski iskelede, Ata’nın temsili gelişi kutlandı. Deniz aracıyla gelen bir öğrenci, Atatürk’ü temsil eden bayrağımızı Kaymakam Engin Aksakal’a verdi. Saygı duruşunun ardından, Cumhuriyet alanına geçildi. Burada saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından günün anlam ve önemini vurgulayan konuşmayı Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun yaptı. Tosun, Atatürk’ün 8 Ekim 1925’teki ziyaretinin Bandırma adına tarihi ve onurlu bir gün olduğunu vurgulayarak, “Atamızı Samsun’a taşıyan vapurun adında da, Kurtuluş Savaşı’nın sonunda, son kurşunun atıldığı tarihte de biz varız. Onun için ‘Bandırma kuruluş ve kurtuluşun şehridir’ diyoruz. Atatürk, Bandırmaya Ertuğrul yatıyla öğleden sonra geldiğinde Bandırmalılar tarafından büyük bir sevinç ve coşkuyla karşılanmıştı. Bandırma, Atatürk ilke ve devrimlerinden, Atatürk aydınlanmasından, çağdaş demokrasi, özgürlük ve barıştan asla vazgeçmeyecektir” dedi.

Bir öğrencinin şiir okumasının ardından Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü halk oyunları ekibi Balıkesir bölgesi ve Bandırma halk oyunlarını sergiledi.

Törenlere Bandırma Kaymakamı Engin Aksakal, 6. Ana Jet Üssü ve Garnizon Komutan Vekili Hava Ulaştırma Albay Alihaddin Özdemir, Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, Bandırma Cumhuriyet Başsavcısı Cüneyt Daşdan, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alpaslan Serel, Bandrıma Milli Eğitim Müdürü Mutlu Aslan, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Törene CHP Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık, Balıkesir Milletvekilleri Turhan Çömez, Ali Taylan Öztaylan ve İsmail Ok, Isparta Milletvekili Hikmet Yalım Halıcı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da kutlama mesajı gönderdiler. ÖNDER BALIKÇI 



Anahtar Kelimeler: Atatürk Bandırma’!
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı