Atatürk ilköğretimde gözlenen sarılık tedbir getirdi

Atatürk ilköğretimde gözlenen sarılık tedbir getirdi

Rahatsızlık tespit edilen 8 Öğrenciye temas açısından rapor verildi. Bandırma İtfaiyesi Çınarlı'da genel temizlik yaptı.




Atatürk ilköğretimde rahatsızlık tespit edilen 8 Öğrenciye temas açısından rapor verildi. Bandırma İtfaiyesi Çınarlı'da genel temizlik yaptı.
Çınarlı Mahallesinde eğitim öğretim yapan Atatürk ilk Öğretim okulunda baş gösteren sarılık okul ve çevresine olağan dışı önlem getirdi.

İlçe Sağlık müdürlüğü ve İlçe Toplum sağlığı sorumlu tabibi Dr. Zafer Yılmaz yaptığı açıklamada konuya ilişkin müdahale ve gözlemlerinin sürdüğünü, Rahatsızlık tespit edilen 8 çocuğa temas açısından rapor verilerek evlerinde istirahate alındığını kaydetti.

Dr.Zafer Yılmaz yaptığı açıklamada yaşanan rahatsızlığın toplum sağlığı açısından sakınca olmadığını,  buna karşın yine de rahatsızlık tespit edilen 8 öğrencinin kendi kontrolleri altında bulunduğunu, müdahale devam ederken okul ve çevresinde de gerekli uyarı ve ikazların yapılmasını sağlayarak öğrencilerin gerekli temizliğe uyum sağlayıp konuya karşı duyarlı olmaları noktasında önleyici tedbir aldıklarını söyledi.

Bandırma Belediyesi ise konunun olası olumsuzluğa  karşı tüm Çınarlı mahallesini  İtfaiye ile yıkayarak önleyici çalışmalara katkı verdi.




Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı