Atatürk´ü anma etkinliği

Atatürk´ü anma etkinliği

ADD, Anma etkinliği 10 Kasım´a damgasını vurdu

Atatürkçü Düşünce Derneği(ADD) Bandırma Şubesi, Atatürk´ün aramızdan ayrılışının 79. Yıldönümü nedeniyle bir anma gecesi düzenledi.

Barış Manço Kültür Merkezi´nde gerçekleşen geceyi kalabalık bir topluluk izledi.

Atatürk´ü anlatan sinevizyon görüntüsünün ardından gecenin açış konuşmasını ADD Bandırma Şube Başkanı Uğur Kayaalp yaptı. Kayaalp, ?Kemalizm, geçmişin bekçiliği değil, geleceğin öncülüğüdür. Türk Ulusu, önümüzdeki dönemde Atatürk´ün öğütlerini tutacak, emperyalizmin oyunlarını bozacaktır? dedi.

Ardından söz verilen Belediye Başkanı Dursun Mirza, ?Bugün televizyon kanallarımızı izlediğimde herkesin Atatürkçü olduğunu gördüm. Atatürk ve İnönü´ye ?iki ayyaş´ diyenler, O´nun adını ağızlarına almayanlar bile Atatürkçü oldular. Bu durum bize mutluluk verir. Türkiye´yi yönetenler bile Atatürkçü oldular. İnşallah samimidirler? dedi. Mirza, konuşmasını Atatürk´ün özdeyişlerinden bazılarını okuyarak tamamladı.

CHP Balıkesir Milletvekili ve Parti Meclisi(PM) üyesi Mehmet Tüm de konuşmasında, ?Bugün, matem değil, Atatürk´ün devrimlerini anlama günüdür? değerlendirmesinin ardından, ?O´nun en büyük mirası çağdaş ve laik cumhuriyetimizdir. Bugün, ülkeyi yönetenler, sıkıştıklarında değil, Atatürk´ün çağdaş değerlerine her zaman sahip çıkmalıdırlar? dedi.

Ardından, ADD ile Göker Ceylan´ın kurucusu olduğu (FEMAT) Satranç Kulübü tarafından ilkokul ve ortaokul öğrencileri arasında, 7-8-9 Kasım 2017 tarihlerinde düzenlenip, 32 öğrencinin katıldığı ?Atatürk Satranç Turnuvası?nda derece alanların ödülleri verildi.

Bu arada turnuvanın birincisi olan Bandırma Doğa Koleji öğrencisi Mert Özbay´a da kupa ve Atatürk´ün saati armağan edildi.

Gecenin sonunda, Kazım Gül´ün başkanlığındaki Bandırma Halk Müziği Kültür ve Sanat Derneği´nin, ?Türk Halk Müziği Korosu?, Selma Keskinbalta´nın şefliğinde konser verdi.   Önder BALIKÇI



zehra EKEN
30.11.2017 23:01:39
Şirin Yurtalan hanımefendi kişiliğinizle zerafetinizle , öğretmenliğinizle , yardımseverliğinizle sizi takdir ediyorum. Yine çok iyiydiniz tebrik ediyorum.

Anahtar Kelimeler: Atatürk anma etkinliği
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli