ATLAMA TÜRKİYE BEŞİNCİSİ

ATLAMA TÜRKİYE BEŞİNCİSİ

NİL UZER YÜKSEK ATLAMA TÜRKİYE BEŞİNCİSİ Türkiye 16 Yaş Altı (B) Salon Şampiyonası ile Olimpik kamp kadrosu Test Yarışmaları Tamamlandı

Türkiye Atletizm Federasyonu'nun 2015 faaliyet takviminde yer alan Türkiye 16 Yaş Altı (B) Salon Şampiyonası ile Olimpik kamp kadrosu test yarışmaları 06-07 Şubat 2015 tarihlerinde Aslı Çakır Atletizm Salonunda yapıldı.

35 ilden 311 kız, 121 erkek sporcu olmak üzere 432 sporcunun katıldığı 16 Yaş Altı B Kategorisi Yarışmaları küçük yaşlarına rağmen büyük çekişmelere sahne oldu.

Yarışmalara Erdek'ten Milli Takım Antrenörü Niyazi GÜLHAN nezaretinde katılan, 18 Eylül Ortaokulu öğrencilerinden Nil UZER ve Öznur DEĞİRMENCİ okullarını ve Erdek'i en iyi şekilde temsil ettiler.

Kendi yaş grupları ile kıyasıya bir mücadeleye giren sporcularımızdan Nil UZER yüksek atlama ve 60 metre engelli koşu yaparken, Öznur DEĞİRMENCİ de uzun atlama ve 60 metre sprint koşusu yaptı.

Nil, yüksek atlama dalında en iyi derecesini (141 cm) atlayarak TÜRKİYE BEŞİNCİSİ oldu ve büyük bir başarıya imza attı. Birincinin 144 cm atladığı yüksek atlama yarışmasında, 141 cm atlayan Nil gelecek için yeşil ışık yaktı.

Milli Takım Antrenörü Niyazi GÜLHAN yaptığı açıklamada; İki hafta önce (27-28 Ocak 2015) sporcum Aleyna Çakmak'ın derecesini geliştirerek Türkiye Üçüncüsü olmasından sonra, şimdi de başka bir sporcum Nil UZERİN'in yaşı çok küçük olmasına rağmen yüksek atlama dalında iyi bir dereceyle Türkiye Beşincisi olması beni çok mutlu etti. Nil ile birlikte 5 yıldır antrenman yapıyoruz. Çok yetenekli bir sporcum, onunla başarıyı yakalamak için  acele etmiyoruz. 2002 doğumlu bir kız sporcunun yüksek atlama da 141 cm'yi geçmesi ciddi bir durumdur. Önümüzde daha uzun yıllar, çok yarışlar var. Çalışmalara aralıksız devam edeceğiz. Bugün  3 sporcum Olimpik Milli Takım Hazırlık kamplarında yer alıyor. Bu 3 sporcumun haricinde 4 tane de sporcum gözlem altında. Bu, düşünüldüğü zaman hayal etmesi bile zor bir şey.  Amacımız önce Avrupa Şampiyonalarında, sonra da 2020 Olimpiyatlarında yarışmak. Kendimizden emin, kararlı bir şekilde çalışmalarımıza devam edeceğiz. Amacımız günü kurtarmak değil, çocuklarımızın geleceğini inşa etmektir.



Anahtar Kelimeler: ATLAMA TÜRKİYE BEŞİNCİSİ
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli