Atletizm Festivali

Atletizm Festivali

Erdek Atletizm´de geleceğe yatırım yapıyor.

Erdek Atletik Gençlik ve Spor Kulübü ile Erdek Halk Eğitim Merkezi´nin ortaklaşa gerçekleştirdiği ?Küçükler Atletizm Festivali? renkli görüntülere sahne oldu.

/resimler/2018-5/3/1622312818038.jpg

Ana sınıfı yaş grubundan başlayıp, ortaokul 6. Sınıfa kadar olan kategorileri kapsayan yarışmalara 190 sporcunun yanı sıra, İlçe Milli Eğitim Müdürü, İlçe Spor Müdürü, Halk Eğitim Müdürü, okul idarecileri, öğretmenler ve sporcuların velileri de katıldı. Öğretmenevi önündeki sahil bandında yapılan yarışmalara, oradan geçen halkında ilgisi büyüktü.

50 metre, 60 metre, 80 metre ve 4x50 metre bayrak yarışması şeklinde yapılan yarışmalar sonucunda ilk dört dereceyi elde eden sporculara madalyaları verildi. Ödül töreninde atletizm yarışmalarının yanı sıra Halk Eğitim Merkezinin çocuk şenliği kapsamında belirli dönemlerde yapmış olduğu santran turnuvasında dereceye giren öğrencilere ve halk oyunları ekiplerinde sahne alan öğrencilere de madalya takdim edildi.

/resimler/2018-5/3/1624023444823.jpg

Atletizm yarışmaları hakkında açıklama yapan Erdek Atletik Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı ve aynı zamanda Atletizm Milli Takım Antrenörü Niyazi GÜLHAN; Erdek Halk Eğitim Merkezi ile 2 yıldır çok güzel bir projeyi yürütmekteyiz. Bu yıl ikincisini düzenlediğimiz ?Küçükler Atletizm Festivali?ni bir aksilik yaşanmadığı sürece her yıl geleneksel hale getirmek istiyoruz.

Oldukça yüksek katılımlı geçen bu yarışmalar;  çocuklarımızda farkındalık yaratıp, onların beden, ruhen ve zihnen gelişimlerine katkıda bulunmaktadır. Ayrıca sosyal gelişim açısından da sporun etkisi tartışılmayacak kadar büyüktür. Geleneksel hale gelen bu etkinlik kapsamında Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğüne özellikle teşekkür ediyorum. Tabiki okullara da ilgili katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum. Karşılıklı anlayışla  kurumlar ve kulüpler işbirliği yapınca kazanan her zaman çocuklarımız olacaktır.

Erdek atletizmi, Erdek´li atletizmciler ve ?Erdek Atletik Gençlik Ve Spor Kulübü? Türk Atletizminde şüphesiz yerini almıştır. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Erdek´i   en iyi şekilde temsil edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın.

/resimler/2018-5/3/1623146725282.jpg



Anahtar Kelimeler: Atletizm Festivali
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli