Atletizm'in markaları

Atletizm

Atletizm federasyonu tarafından ilk kez bir ilçede yapılan 1. kademe bölge yarışmaları iki önemli isim İsmail Akçay ve İzzettin Çalışır tarafından takip edildi.

Tüm sporları anası olarak kabul edilen Atletizm'de önemli bir organizasyona ev sahipliği yapan Bandırma, bu anlamda ilçe olarak ilkkez böylesine önemli projeye ev sahipliğinde bulunan ilçe unvanını kazandı.

Bandırma'daki Atletizm organizasyonu, Türkiye şampiyonluğuna uzanacak heyecanlı kademelerin ilk'i idi.

Buradaki, yarışmalarda dereceye girip bir üst kademe olan 2. kademeye katılacak atletler belirlendi. Bandırma bugün Atletizm'de tarihe bir not düştü. Atletizm federasyonu ilgililer, İl temsilcileri, Atletizm hakemleri ama en önemlisi yarışmaları can kulağı ile isleyip, dereceye kilitlenen klaslar iki farklı göz tarafından izlendi. Bunlardan birisi kuşkusuz Atletizm'in Mega star'ı İsmail Akçay'dı.

Türkiye ve Avrupa şampiyonlukları yanı sıra Dünya 2. liği bulunan ve katıldığı bir çok yarılmada albayrağımızı dalgalandırıp, İstiklal marşımızı okutan İsmail Akçay'dı.

İsmail Akçay geçkin yaşına rağmen, Ulusal Atletimz'e dinamizm kazandırma noktasında Balıkesir İl Spor Müdürlüğü Atletizm ajanı olarak Bandırma'ya geldi.

Akçay, koştuğu yıllardan parkur arkadaşı Türkiye Modern Pentatlon Balıkesir İl temsilcisi olan İzzettin Çalışır ile  Bandırma'daki 1. kademe kros yarışmalarını birlikte izleme olanağı buldular.

Eski, uçan atletler özellikle Bandırma gibi bir ilçede böylesine güzel bir pist'e sahip olunmasının Atletizm geleceği adına şans olduğu görüşünde birleştiler,



Anahtar Kelimeler: Atletizm' markaları
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli