Av. Can: “Parlamentodaki kadın kotalarını artırmalı"

Av. Can: “Parlamentodaki kadın kotalarını artırmalı

Av. Feride Aşırt Can, “Türk kadınına 1934 yılında, Avrupa ülkelerinden önce seçme ve seçilme hakkı tanıyan büyük devlet adamı ve önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’e minnettarız” dedi.

Bandırma Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı, İYİ Parti Bandırma İlçe Yönetim Kurulu Üyesi ve bu partinin Gençlik Meclisi Başkanı Av. Feride Aşırt Can, “Türk kadınına 1934 yılında, Avrupa ülkelerinden önce seçme ve seçilme hakkı tanıyan büyük devlet adamı ve önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’e minnettarız” dedi. 

Kadının siyasette daha güçlü bir şekilde yer alması gerektiğine işaret eden Can, “Tüm partiler, parlamentodaki kadın kotalarını artırmalı” diye konuştu. 

Önümüzdeki seçimlerde “Altılı Masa”daki partilerin büyük başarı göstereceğine inandığını vurgulayan Can, Bandırma Kent Konseyi Gençlik Meclisi’nin de önemli çalışmalar gerçekleştirdiğini belirterek, “Gençlik meclisimiz, gençlerle belediyeyi, kenti birleştiriyor” değerlendirmesinde bulundu.

Son dönemlerde kadına şiddet, sokak hayvanlarına eziyet ve öldürme olaylarının artmasını üzüntüyle karşıladığını belirten Av. Feride Aşırt Can, şunları söyledi:

“Hem kadına şiddet hem de sokak hayvanlarına eziyet suçlarıyla ilgili olarak yasalar yeterli. Ancak yasaların bulunması yetmiyor. Bu yasaların tam olarak uygulanması ve denetim gerekiyor. Yasalar uygulanırsa bu suçlara yönelen kişiler için caydırıcı olur. Tabii ki en önemlisi, kadına şiddet ve hayvanlara eziyet ve öldürme konusunda yasalardan çok insanın vicdanı da çok önemlidir. Bu çeşit davranışlara vicdansız ve onursuz insanlar başvurur.” ÖNDER BALIKÇI



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı