Av. Neşe Fıçıcı: “Kadınlar, siyasette daha çok yer almalı”

Av. Neşe Fıçıcı: “Kadınlar, siyasette daha çok yer almalı”

Av. Neşe Fıçıcı, Atatürk Devrimlerinin en önemlilerinden birinin, 5 Aralık 1934’te, “Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verilişi” olduğuna dikkati çekti.

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Bandırma İlçe Yönetim Kurulu Üyesi ve Balıkesir Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Neşe Fıçıcı, Atatürk Devrimleri’nin en önemlilerinden birinin, 5 Aralık 1934’te, “Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verilişi” olduğuna dikkati çekti. Türk kadınına bu hakkın verilmesinin o dönemlerde çok değerli olduğunun altını çizen Fıçıcı, “Düşünün ki, Fransa’daki kadınlar bile bu hakkı, Türkiye’den 11 yıl sonra elde ettiler” dedi.

DEVA Bandırma İlçe Yönetim Kurulunda, hukuk ve adalet politikalarından sorumlu olarak görev yürüten Av. Fıçıcı, Günümüz Türkiye’sinde kadının siyasette yer alma oranının daha fazla olması gerektiğine dikkati çekerek, şu değerlendirmede bulundu:

“Yalnız siyasette değil, sivil toplum kuruluşlarında da daha çok kadın bulunmalı. Kadınlarımız, bu konuda istekli olmalı. Buna bağlı olarak da TBMM’de kadın sayısı mutlaka artmalı.”

Son yıllarda ülkemizde yargının siyasallaştığına işaret eden Fıçıcı, “Çağdaş bir ülke için adil ve bağımsız bir yargı vazgeçilmez bir gerekliliktir” dedi.

Kadınlara yönelik şiddetin önlenmesi, sokak hayvanlarına kötü muamele ve eziyetin yaşanmaması için mevcut yasaların eksiksiz uygulanması gerektiğinin altını çizen Av. Neşe Fıçıcı, “Kanun yapmak önemlidir ama daha önemlisi, bu kanunları uygulamaktır” diye konuştu.

Kadınlara şiddet konusunda kadınların farkındalığının yetersiz olduğunu vurgulayan Fıçıcı, “Yalnız kadınlara değil, tüm canlılara yönelik şiddet kabul edilemez” değerlendirmesinde bulundu.  ÖNDER BALIKÇI



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı