Avcılık ödülleri sahiplerini buldu.

Avcılık ödülleri sahiplerini buldu.

Erdek'te, gelenekselleştirilen Avcılık Ödülleri sahiplerini buldu.

Tarih ve Turizm kenti Erdek’te geleneksel olarak yapılagelmekte olan Avcılık ve Atıcılık ödülleri sahiplerini buldu.

Erdek’in kurtuluş tarihi olan 18 Eylül’den 48 saat önce başlayıp, 18 Eylül sabahı sona eren 48 saatlik sürek avı sonucu en büyük azı dişine sahip Domuzu vuran avcıların kazandığı ödüller bu akşam yapılan törenle sahiplerine dağıtıldı.

Kapıdağ Atıcılar ve Avcılar Derneğindeki ödül törenine, kentte faaliyet gösteren iki Avcılık derneği üyeleri katıldı.

Belediye Başkanı Hüseyin sarı, bir tarafına Kapıdağ Avcılar Başkanı Hakkı Süzgün, diğer tarafına Erdek Avcılar kulübü Başkanı Ramazan Akdağ’ı alarak Erdek’te geçmişten günümüze sürdürülen geleneğin ilelebet yaşatılması gerektiğini ancak, sembolikte olsa milis güçlerini canlandıran avcıların, hiçbir zaman silahlı savunmaya ihtiyaç hissedilmeden ömür boyu sağlıklı yaşam temennisinde bulundu.

48 Saatlik sürek avı sonucu vurulan domuzların derecelendirilmesi sonucu Erdek Avcılar Derneğinden Murat Güvenen 1. Olarak 4+1 Otomotik Torun av tüfeği, Kapıdağ Avcılar kulübünden Başkan Hakkı Süzgün 2. Olarak Süper Poze Av Tüfeği, 3. Olan Kapıdağ Avcılar Derneğinden Ali Can Keser, Fişek Dolu Av Kolonu ’nu teslim aldı.

Sarı; ``Kapıdağ’da ilk projeyi Yukarı Yapıcı’ya düşündük’’

Sürek avında dereceye giren avcıların ödül töreninde konuşan Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, Kapıdağ’ın hem yer florası, hem fauna olarak dünyanın en zengin çeşidine sahip olduğunu, bu zenginliğin bilinçsiz avlanmadan dolayı nesli tükenen hayvanların olduğunu söyledi.

Sarı;’’Karadeniz’den Ege ve Akdeniz’e geçiş noktasında hem yer florası, hem de fauna(Hayvan Yaşamı) açısından son derece zengin olan Kapıdağ’ın asıl adı Ayı Dağı olmasına karşın bilinçsiz avlanmadan dolayı bugün ayı bulunmamaktadır.’’

‘’Ayı kalmamış, Kurt kalmamış, bizim çocukluğumuzda bırakılan ceylan ve geyikler vardı, üremişler bu güzel ama yeterli değil, bilinçli avlanmak lazım.’’

‘’Spor noktasında inşallah bu 5 yıl içinde yapmayı düşündüğümüz en önemli işlerden birisi, Büyükşehir yasası ile birlikte ilçe mülki sınırlarına ulaştı hizmet alanı da, Yukarı Yapıcı, Kirazlı Manastır gibi av alanlarımızda da kış turizmini destekleyecek, 12 aya yayacak, hem avcılık, hem doğal güzellikleri, oksijen oranını yaşamak isteyen, trekking ’ten tutunda bütün spor dallarını canlandırabilecek bir coğrafyadayız.’’

‘’İnşallah başlayacağız Allah nasip ederse avcılıkta bunlardan birisi, çünkü avcılık belli bir gelir düzeyinin üzerinde yapılan spor dalı,  eğer iyi organize edebilirsek, özellikle Yukarı Yapıcı ve dağın çeşitli bölgelerine günü birlikte olsa kaliteli konaklama imkânı, doğayı bozmadan konaklama imkânı yaratacak bir takım, hizmet alabilecekleri bir takım şeyler oluşturabilirsek ben Kapıdağ’ın önünün çok açık olduğunu düşünüyorum’’

Başkan Sarı, düşünceleri ışığında bir yatırım projesi olup olmadığı sorusuna ise, Yukarı Yapıcı’da bir projelerinin bulunduğunu köy tüzel kişiliğinden Belediye ye devir olan mülkiyetin yetersiz olduğunu, bu alanı proje kapsamında genişleterek amaçlarına ulaşmak istediklerini ancak bir takım kimselerin bu düşüncenin önünü kesmek adına özel mülkiyet sahiplerinin satış konusunda rıza göstermemeleri için çaba sarf ettiğini kaydetti.

Sarı; ‘’Yukarı Yapıcı’da Kiraz festivalinin yapıldığı 20 dönüm yer var, bizim hedefimiz için yeterli değil, öncelikle spor dediğimiz için bir iki antrenman sahası, bir iki sentetik saha ile birlikte minimum 3 tane saha ile beraber spor kulüplerinin konaklayabileceği bir tesis projemiz var.’’

‘’Bu proje öncelikle pilot uygulama olacak, birde Yukarı yapıcı köyünü tescil ettiriyoruz, orada özellikle turizme hizmet edebilecek butik otel, restoran, otantik köy hayatının yaşanabileceği bir projemiz var, onunla ilgili şu anda kurul çalışmalarımız var.’’

‘’Anıtlar kurulundan ekipler Ekim ayında buraya gelip incelemelerde bulunacaklar, Yukarı yapıcı benim için, Dağ turizmi için bir ilk adım olacak, bu ilerde yayılarak av turizmi içinde aynı tesisler kullanılacak, konaklama tesisi de hedefliyoruz inşallah hayata geçiririz.’’

‘’Tabi şu anda 20 dönüm yer var, bu yeri 50 dönüme çıkartmamız lazım köylü ile konuştuk tabi böyle bir proje geldi diye birden bire de yerler değerlenirse mümkün olmayabilir, bugünkü reel değerlerle satmayı kabul ederlerse önemli bir işe başlayacağız, parayı da hazırladık.’’

Yukarı Yapıcı’ya ilk etapta 1 Trilyonluk yatırım var.

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin sarı, Erdek ve Kapıdağ’da turizmi çeşitlendirme anlamında hayata geçirmeyi planladıkları Yukarı Yapıcı projesi için 1 trilyonluk kaynak ayırdıklarını söyledi.

Sarı; ’Önümüzdeki hafta içinde Yukarı Yapıcı’da halkla bir toplantı yaparak düşüncelerimizi açıklayacağız.’’ Dedi

Sarı, Yukarı Yapıcı’ya kadar yapılan serpme asfaltın devamı olan Kirazlı Manastırı ve Ballıpınar’a inen yolun yapılıp yapılmayacağı sorusuna ise ‘’Biz öncelikle yaşayan, nüfuslu köylerin acil yollarını planladık, Yukarı yapıcı yolunu yaptık, şimdi Ballıpınar- Şahinburgaz arasını tamamlıyoruz, yağmurlardan dolayı biraz aksamalar oldu, 18 dereceye kadar sıcak asfalt dökülebiliyor, seneye de Ormanlı-Turan,  Turan- Doğanlar arasını yapacağız. ’dedi.

Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza’ya teşekkür

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, yol çalışmalarındaki performanslarının en önemli katmanını Bandırma Belediyesi oluşturduğunu bu nedenle Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza’ya teşekkür etti.

Bu ortak çalışmanın güç birliğinin hizmete yansıyan yüzü olarak değerlendiren Sarı, ‘’Bunları Bandırma Belediyesinin desteği sayesinde yapıyoruz, Dursun ’beye de bütün Kapı dağ halkı adına teşekkür ediyorum. ‘’dedi.

Sürprizlere açık Büyükşehir Erdek bütçesini ret etmiş!...

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, hayata geçirmek istediği Kapıdağ düşleri anlattıktan sonra Büyükşehir’in Bandırma’da suya yaptığı zam konusundaki düşünceleri soruldu.

Erdek’in de su konusunda bir sürpriz bekleyip beklemediği sorusunu yanıtlayan Sarı, ’Bütün ilçelerle ilgili bir karar alındı, bize de o sürprizi şöyle yaptılar, bu güne kadar bütün ilçelerin ek bütçelerini onayladı Büyükşehir, bende 8 milyon 655 bin lira lık bir bütçe ile gittim. İlk defa bizim ilçenin bütçesini onaylamadılar. RET için teklif ettiler, ben konuyu izah ettim, konuyu arz edince bu kez komisyona havale ettiler, ekim ayında inşallah onaylayacaklar, seçim öncesinde daha önceki yönetim köylere ‘’hazine yardımı’’ adı altında bir yardım çıkarttı. Meclis bizdeydi, seçim üstü böyle bir hukuka aykırı bir bütçe ayırma ile ilgili muhalefet etmemek adına bizde meclis olarak destek verdik. Ama tabi öyle bir fasıl yoktu. Seçim öncesinde, dolayısı ile biz bu dönemde daha önceki yönetimin almış olduğu kararı bütçeye koymak zorunda kaldık. Onu gerekçe göstererek iptal, RET etmek istediler, bende onun üzerine meclis kararı ile hazırlıklı gitmiştim, bu bizim meclis kararımız değil,  daha önceki mecliste alınmış, uygulanmış bir karar dedim, onun içinde komisyona havale edildi. Komisyonda önümüzdeki dönem onaylayacak  ’’dedi.

Sarı, bu nedenden dolayı konu uzayınca meclisten başka işleri nedeni ile ayrılmak durumunda kaldığını, su maddesi bu konudan sonraki gündem maddesi olduğu için izleme olanağı bulamadığını, ancak kararın sadece Bandırma için değil bütün ilçeleri kapsayan bir karar olarak uygulandığını bildiğini söyledi.

 

 

 

 

 

 

 



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli