Avni Kocaman son yolculuğuna uğurlandı.

Avni Kocaman son yolculuğuna uğurlandı.

Önceki gün vefat eden Kocaman Balıkçılık İthalat ve İhracat Limited Şirketi’nin kurucusu Hüseyin Avni Kocaman (92) bugün son yolculuğuna uğurlandı.

Kocaman Balıkçılık İthalat ve İhracat Limited Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kocaman’ın babası olan Hüseyin Avni Kocaman Haydarçavuş Camii’nde, kılınan öğle namazının ardından Bandırma Şehir Mezarlığında toprağa verildi.

 Kocaman ailesinin taziyeleri kabul ettiği cenaze törenine, AK Parti Balıkesir Milletvekili Mustafa Canbey, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Bandırma Belediye Başkanı  Av.Tolga Tosun, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir, Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sarı, Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Halit Sezgin, Borsa Meclis Başkanı İsmail Tunçbilek, Ticaret Odası Başkanı Mehmet Kılkışlı,dost ve akrabaları ile siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütleri, işadamları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

1929 yılında, Bandırma’da doğan Hüseyin Avni Kocaman, Bandırma’nın ve Türkiye’nin balıkçılık sektörüne damgasını vuran isimlerin başlarında geliyordu.

Bandırma’nın sosyal ve kültürel yaşamına da büyük katkılar sağlayan Avni Kocaman, Şehit Mehmet Günenç Lisesi’nin kurucuları arasında yer alıp, eski yıllarda” Bandırma’yı Kalkındırma ve Güzelleştirme Derneği”nin başkanlığını yapmıştı. Çok sayıda Dernek ve kuruluşun oluşumuna katkı sağlamıştı. (Ahmet Pesen)



Anahtar Kelimeler: Kocaman yolculuğuna uğurlandı.
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli