Avşa adasını dolandırdı

Avşa adasını dolandırdı

Sağladığı özgüven ile AVŞA halkında palet-kömür parası toplayan "Uslu Tuncay" Sülün Osman gibi ortalıktan kaybolunca ada halkı kışı battaniye altında geçirmek zorunda kaldı.

Aslında bu seneryo geçmişte Türk filmlerinde çok oynanmıştı, buna rağmen Sülün Osman, Tilki Selim, Çiftlik Bank Mehmet Aydın, Banker Kastelli, Güney Zobu, Jet fadıl, Selçuk Parsadan gibi isimler mesleği daha üst noktalara taşıyarak tabiri caiz ise malı götürenlerin namı yurt sınırlarını aşmıştı.

Avşa'da yaşanan benzeri olayda ise adalılar parayı kaybettiklerine mi, yansın, yoksa kış kıyamette ayazda kaldıklarına mı!...

Kış kıyamet'te Avşalıları battaniye altına toplayan dolandırıcılık olayı kahramanı Tuncay Uslu isimli Balıkesir'li uyanık 4 yıl önce geldiği ada'da kalorifer tesisisatı döşemeciliği yanı sıra kat kaloriferlerinin yakıtı "Palet" satışı yapıyordu.

Uslu Tuncay, önceleri işine gücüne bağlı, sözünün eri bir iş insanı olarak sürdürdüğü işini 2022 kışında daha da büyüterek, sermaye yetersizliğinden PALET tedariği sağlayamadığını söyleyip, peşin para karşılığını sipariş toplamak istediğini söyledi.

Bu masumane talebin dürüstlüğünden şüphe etmeyen AVŞA lılar, tonu 1200 tl den yatırdıkları PALET paraları kimine göre 300 bin, kimine göre 500 bin lirayı buldu, ancak Mart geldi kara kış kapıya dayandu Uslu Tuncay'ın paletleri birtürlü gelmedi.

Palet talebinde bulunan müşterileri ile Whats App grubunda diyaloğ sağlayan Uslu Tuncay önce grubu kapattı ardından telefonlarını, 200 den fazla Avşa'lının 3-5 bin lira arasında PALET bedeli ödedikleri Uslu Tuncay'ın uslu durmayarak usul usul kirişi kırıp ortalıktan kaybolması AVŞAlıların gerçeği anlayıp zorunlu battaniye mesaisine başlamalarına neden oldu.



Tuncay uslu
9.03.2022 17:54:12
Evet ben Tuncay uslu avşa'da kimse dolandirilmadi ben 4 yıldır adada ön ödemeli pelet satıyorum bu yıl kömüre ve pelet gelen zamlardan dolayı teslimatlar da gecikme yaşandığı hatta kış başlarında kimsenin pelet alamadığı doğrudur ama ben bütün Avşa halkına pelet dağıtımı yaptım değişen ekonomik şartlara rağmen kimseyi mağdur etmemeye çalıştım verebildigim kadar gücüm yettiği kadar verdim dükkanımı kapattım yemedim içmedim pelete yatırdım ama ben pelet ücretlerini toplandığında pelet 1200 TL iken fabrika malımı gondermedi ben tekrardan Avşa dayanak ticaretten Mustafa temelden pelet alıp insanları mağdur etmedim kimse bilmeden sahte haber veya gündem yaratma peşinde koşmasın bu haberi yapan ve yaptıran kişiler ve mercilerden şikayette bulunucam gerçek her zaman meydandadir bakmasını bilene

Seyfi ACAR
10.03.2022 12:01:01
Çok doğru bir haber yapmışsınız Tebrikler

Can dursun
10.03.2022 13:33:24
Ulan Tuncay ulan sahtekar birde şikayette buluncam diyorsun haberi yapandan. Haber sonuna kadar doğru. Sen insanlardan aldığın parayla sabaha kadar meyhanelerde keyif çatdin. Milletin parasıyla pelet alamadiysan versene insanlardan aldığın parayı geri. Ne akla hizmet bu parayla keyif sürdün. Sen hapise girene kadar içim rahat etmicek... Keşke biryerlerde karşıma çıksan!!

Mustafa Sızıltı
10.03.2022 22:16:00
Tuncay kardeş. Herkesin peleti dağıtıldıysa benim kalan 2 ton peletim, kuzenimin 3 ton peleti nerede? Biz yaz aylarında köpek gibi çalıştık, yemedik, içmedik, senin gibi alemlere parayı harcamadık. Kışlık yakacak paramızı toplayıp sana verdik. Banka dekontları da var whatsapp konuşmalarımız da duruyor bende. Sadece bana 10.000 TL yara açtın. Sadece Benim bildiğim en az 20 kişi var mağdur ettiğin. Daha çok şey yazardım buradan sana ama adli süreç başladı. O yüzden daha fazla yazamıyorum. Bir yerlerde görüşmek üzere...

Sercan Samur
11.03.2022 10:32:27
Tuncay bey çıkmışsin kimseyi dolandirmadim diyorsun nerde benim 4 ton peletim. Şuanda 4 ton palet 16 bin lira çıkarıp ver hadi.pelet parasını alipta peletini vermedigin herkes mağdur burda senin yüzünden.fabrika malımı göndermedi diyorsun anlatsaydin hepimize durumu kurdugun WhatsApp pelet grubundan arkadaşlar paraninizi iade etmek zorundayım durum bu şekilde diye ama iade edecek para yok ki ortada hepsini yedin alemlerde çalgıcılar cabo yapa yapa. Dalga geçer gibi kurdugun WhatsApp grubuna uçak reklamı yapıyorsun İngiltere'ye kacicakmissin ya aklınca makara yapiyosun bizle.cikmissin bide mağdur edebiyatı yapıyorsun burda yerlermi delikanli.sikayet edicekmis yüze yakın insan seni savcılığa şikayet etti zaten sen merak etme GERCEK HER ZAMAN MEYDANDADİR dolandırdığı insanlarda burda meydanda.

Özgür dursun
11.03.2022 11:45:48
Çok doğru bir haber yapılmış. . . Sen Tuncay çok kişiyi mağdur ettin

Tuncay uslu
11.03.2022 18:47:49
Can dursun senin bu konuda yorum yapmana gerek yok ben sana kestigim faturanın karşılığı hizmeti verdim sen gereksiz yere sayfa doldurma karşına çıkınca soylersin bunları kelime kabadayiligi yapma burda

Tuncay uslu
11.03.2022 18:52:06
Seyfi açar sana hiç bir şey demiyorum abi Mustafa ve Sercan ben elimden geleni yaptım gücümün yettiği yere kadar yapamadığım gün kötü oldum şimdi herkesin gözünde Tuncay kötü Tuncay dolandırıcı oldu benden 4 yıldır ne kötülük gördünüz ben kime ne yanlış yaptım şimdiye kadar noluyo böyle haber yapınca hakkımı oldunuz şimdi buyrun abiler kardeşler hak sizin olsun

Hilmi yeşil
11.03.2022 23:37:12
Bende 2700 kg(135) torba parası için 3400 TL bankadan havale ile ödeme yaptım,58 torba(1660) kg pelet aldım.77 torba 1540 kg peletimi alamadım.Madurlardan biride benim.

Mustafa Sızıltı
12.03.2022 00:09:44
Tuncay kardeş. Ver 2 ton peletimi sorun kalmasın benden yana. Elinden geleni yapman değil bana malımın tamamını vermen önemli. Bu kış günü mağdur ettin herkesi. Kemancılara 1000 TL bahşiş vermeseydin, alemlerde paraları yemeseysin bizim mallarımızın da tamamı gelirdi. Ne paramızı geri verdin ne mallarımızı...

Anahtar Kelimeler: adasını dolandırdı
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı