Avşa yaz sezonuna hazır

Avşa yaz sezonuna hazır

Avşa belediyesi altyapı çalışmalarında önemli aşama kaydetti.





Marmara`nın önemli tatil merkezlerinden Avşa`da altyapı çalışmalarında kaydedilen gelişme, Ülkenin bir çok yerleşim biriminde örnek alınıyor.

Ada kentleri içinde yaşamsal standartları ile dünya kentleriyle yarışan Avşa`da özellikle içme suyu projesi ile geleceğini garanti altına aldı.

Geçmişte yaşanan susuzluk nedeni ile göç veren Avşa yakın zamanda devreye sokulan içme suyu projesi ile tekrar cazibe merkezi haline geldi.

Avşa`nın başarılı belediye başkanı Cevdet Çağlar, 1992 yılında köy`den belde belediyesine geçilmesi ardından bir biri ardına yaşama kattığı toplumsal projelerle bir çok yerel yönetimin örnek aldığı belediye oldu.

Avşa belediyesi önemli bölümü devlet desteği ile hayata geçirdiği içme suyu ve kanalizasyon projesi ile 100 bin nüfusa kesintisiz hizmet veriyor.

Deniz suyunun arıtılarak içme suyu konumuna getirilmesi, elsafı ile içerleri hayrete düşürürken Başkan Cevdet Çağlar her ay alınan numunelerle, Kalite`nin en üst noktada tutulduğunu söyledi.

Gelecekte kapasite arttırımına uygun alt yapı ile Ada`nın uzun yıllar su sorununu ortadan kaldıran Başkan Cevdet Çağlar sosyal ve kültürel anlamdaki çalışmaları ile de adından söz ettiriyor.





Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı