Avşa'da kanlı pusu

Avşa

Eski çalıştığı işyerine gelip, işyeri sahibini vurdu.

Özellikle kış aylarında yaşamsal ritmin dondurucuya alındığı sayfiye merkezi Avşa'da bu sabah yaşanan saldırı olayında bir kişi işyerinde vuruldu.

Yaz sezonunda 200 bin'in üzerindeki hareketli yaşam hareketliliği ile bölge turizminin cazibe merkezi Avşa'da kış ayları nedeni ile gerek sosyal, gerekse zorunlu ikametler nedeni ile çevrede bulunan sağlık-eğitim ve ulaşım üçgeninde hareket merkezi olan kentlere göç edilmesi ada hayatını durma noktasına getiriyor.

Avşa'da bu sabah saatlerinde meydana gelen silahlı saldırı sonucu ağır yaralı olarak Bandırma Eğitim ve Araştırma hastanesinde ameliyata alınan Orhan Dayanak (65) in sağlık durumu ciddiyetini koruduğu öğrenildi.

Olay 5-6 yıl önce sezonluk çalışmak için LPG bayii Orhan Dayanak ile anlaşan bir genç tüp bıkraktığı bir konutta yaşanan tartışma sonucu, silahlını alıp geldiği adresete yaşanan olaylar sonrası, hakkında açılan dava nedeni ile ceza evine girdiği öğrenildi. Cezasının önemli bölümünü yattıktan sonra kalan bölümü için adli kontrol şartı ile salıverilen genç, kendi düşüncesi ile eski hesaplaşma için geldiği Avşa'da LPG Bayii önünde bulunan bir bank'ta bir süre bekledikten sonra, sabah saat 09.00 dolaylarında işyerine gelip ofisine geçen Orhan Dayanak'ın ardından ofise girip kendisini vurdu.

Olayın duyulması üzerine işyerine gelen vatandaşlar, yaralı olan işyeri sahibini hastaneye yetiştirmek için 112 den yardım isterken, kendisini vurak kişi ise işyeri karşısında bulunan bankta kendisini almaya gelen jandarmaya teslim oldu.

Avşa, jandarma ekipleri kanlı olayın sanığı genci götürdükleri karakolda ifadesini alarak çıkardıkları mahkemece tutuklanarak Bandırma ceza evine kapatıldı.



Anahtar Kelimeler: ' kanlı
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı