Avşalılar, Atatürk anıtına sahip çıktı

Avşalılar, Atatürk anıtına sahip çıktı

Avşalılar, belediyeden yakınıyor

Avşa´da meydanında bulunan Atatürk anıtına Avşalılar sahip çıktılar.

AKP´li Marmara Adalar Belediye Başkanı Süleyman Aksoy´un, bir süre önce yeniden, daha görkemli bir anıt yapacağını öne sürerek, Türkiye Cumhuriyeti´nin kurucusu Atatürk´ü, çağdaş Türk kadını ile bütünleşmiş durumda gösteren anıtı yıkmak istediğini vurgulayan Avşalılar, ?Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi tarafından yapılan bu çağdaş anıt, eski değil ve yeniden yapılmasına gerek yok. Kaldı ki, yalnız bizler değil, Avşa´ya konuk olarak gelenler de beğeniyorlar? diye konuştular.

/resimler/2017-7/13/1810297335062.jpg

AVŞA´NIN ÇOK ÖNEMLİ SORUNLARI VAR

Ülkemizin en eski ve önemli turistik yörelerinin başlarında gelen Avşa Adası´nın sorunlarının her geçen gün artmasına karşın çözüm üretilmediğine dikkati çeken vatandaşlar, şunları söylediler:

?Adamızın altyapı sorunları var. Boruların değişeceği söylendi ancak bu gerçekleşmedi. Zaman zaman boru patlakları ve koku meydana geliyor. Su arıtma tesisi kapasitesinin artırılacağı belirtilmişti ama artırılmadığı gibi mevcut sisteme bakım bile yapılamadı. Bu nedenle sık sık sular kesiliyor. Üçüncü katlara su çıkmıyor. Bu nedenle sezon, önceki yıllara göre daha zayıf geçiyor. Pansiyonlar boş.?

/resimler/2017-7/13/1811127804730.jpg

HER YER İŞGAL ALTINDA

Adanın merkezi olan iskele bölgesi dahil her yerin esnaf işgali altında bulunduğuna işaret eden vatandaşlar, ?Hiçbir ciddi düzenlemenin olmadığı Avşa´ya gelenler, esnafın sokaklara yayılması nedeniyle açıkta oturuyorlar. Pazar yerinde büyük karışıklık var? diye konuştular.

/resimler/2017-7/13/1811456086525.jpg

İMAR DURUMU İÇLER ACISI

Adada imar planı uygulamalarının da içler acısı durumda olduğunun altını çizen vatandaşlar, şu değerlendirmede bulundular:

?Kışın burada 3 bin kişi yaşıyor. Ancak yaz nüfusu 70-80 bini buluyor. Hâlen 1+1 tipi odalar yapılmasına izin veriliyor. Bunun sonucu 23 metre karelik yerlerin satılmasına izin veriliyor. Sözde adada % 20 oranında imar izni var. Ancak, çoğu kez merdivenler dışarıdan yapılarak imar planı % 30´a, bazı binalarda komple değişiklik yapılarak % 100´e bile çıkıyor. Belediye yönetimi, deniz otobüslerinin limana çekileceğini belirttiği halde bu araçlar yine iskele meydanında duruyor. Belediye, İDO Deniz Otobüsleri fiyatlarının düşeceğini öne sürmüştü, tam tersine arttı.?

Adalar Belediyesi´nin, kendisini eleştiren esnaf üzerinde büyük baskı uygulayıp, tehdit ettiğini öne süren Avşalılar, ?Belediye, Avşa´ya uygulamaları ile sınıfta kaldı? dediler.

/resimler/2017-7/13/1812132180874.jpg



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı