?Avukatlar Günü? kutlandı

?Avukatlar Günü? kutlandı

Avukatlar mesleklerini anlattı

?5 Nisan Avukatlar Günü? kapsamında Av. Nejan Nart Ünver ile Av. Sedat Günay, Bandırma Gazeteciler Cemiyeti´ni ziyaret ederek avukatlık mesleği konusunda merak edilen soruları yanıtladı.

Ünver, ?Gençlik yıllarımda hep hukukçu olmak istedim o yıllarda adalet ile ilgili konular beni bu mesleğe itti. Şükürler olsun sevdiğim mesleği yapıyorum. 30´a yakın yıldır bu mesleği yapıyorum. Ankara Hukuk Fakültesi mezunuyum 1992 yılında Bandırma´ya geldim ve ardından Nart Hukuk Bürosu´nu kurdum. O günden bu yana da Bandırma´dayım. Avukatlıkta inanmadığın bir konuyu savunmak gibi bir konu söz konusu değil. İnanmadığım bir dosyayı hiçbir zaman almadım. İnanmadığınız bir dosyayı almak zorunda değilsiniz. Bandırma´da, ağır cezaya ilişkin dosyalar çok yoğun. Bunun yanı sıra ticari hayat da yoğun olduğundan gayrimenkul, alacak davaları da yoğunluk taşıyor ? dedi.

/resimler/2018-4/5/2300275408220.jpg

                 ?HUKUKTA 2 KERE 2, ŞARTLARI VARSA 4 EDER?

Sedat Günay da mesleğini severek yaptığına işaret etti. Günay, ?Ben Gönenliyim. Bursa Askeri Lisesi´ne girdim. Kara Harp Okulu´ndan Talat Aydemir olayları nedeniyle atıldık. Bize özel olarak devlet  sınav açtı. Benim Babam dava vekiliydi ve hukuk fakültesini yazdım. İstanbul Hukuk Fakültesi´ni bitirdim. 47 yıllık avukatım. ?Neden´ sorusu, aydın insanın sorusudur. Matematikte 2 kere 2, 4 eder. Hukukta 2 kere 2, eğer şartları varsa 4 eder. Bilinmezleri bilinir duruma getirmesi bakımından avukatlık güzel bir meslektir. Bu iş pratik zekâ ile ilgili. Duruşma da çok önemli. Ceza davasında sözlü muhakeme vardır. Hukuku çok iyi bilmiyorsanız o zaman bocalarsınız. Bu bölge Türkiye´nin cenneti. Altın gibi arazisi var. Böyle olunca da itilaflar ortaya çıkıyor ve dava çok oluyor. 3 Ocak 1934 gününü ?Avukatlar Günü´ olarak belirlenmiş. Barolar Birliği, 5 Nisan 1958 tarihinde kurulmuş ve o gün avukatlar günü olarak kabul edilmiş ? dedi.

Ünver ile Günay, meslekte yaşadıkları ilginç anılarını da anlattılar.



Anahtar Kelimeler: Avukatlar Günü kutlandı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli