Ayçiçeği üreticisi TIRTIL tehdidinde

Ayçiçeği üreticisi TIRTIL tehdidinde

Trakya'yı kasıp kavuran TIRTIL istilası bölgemizde kısmen görüldü.

Tarımsal istihsalde böyük emeklerle yetişen ürünler, hasada ramak kala baş gösteren haşere olumsuzlukları tehdidinden bir türlü kurtulamıyor.

Ayçiçeğinde bu yaz baş gösteren TIRTIL zararlısı trakya çiftçisini perişan ederken Güney Marmara ekseninde ilçe tarım müdürlükleri teyakkuz halinde.

Bandırma Tarım İlçe Müdürlüğü ayçiçek üretiminde yaşanacak olası TIRTIL olumsuzluğuna karşı Bayram izinlerini kaldırarak arazide sayım çalışmalarına yoğunluk verdi.

Bandırma Tarım İlçe müdürü Murat Güngörmez, Ayçiçek üreticisinin uykularını kaçıran Tırtıl zararlısına karşı devam eden tespit sayımlarının şu ana dek geneli etkiliyecek bir oranda olmasada bazı bölgelerde kısmen rastlandığını açıkladı.

Güngörmez; "Bu yıl bölgemizde 75-80 bin dönüm ayçiçeği ekimi mevcut, Trakya'da yoğun olarak üretimi tehdit eden tırtıl zararlısına karşı verilen mücadele, bölgemizde de dikkatle izlenmektedir. Bu anlamda ekiplerimizin ilk etaptaki gözlemleri sonucu Hırıdr, Külefli, Beyköy, komşu Gönen köylerinden Büyük Soğuklar, Bugdaylı ve Killik yörelerinde kısmi tırtıl olumsuzluğu ile karşılaşılmıştır. Bu anlamdaki tespitlerimiz arazi ve ürün sahiplerine bildirilerek bireysel mücadele noktasında stratejik destekte bulunulmaktadır." dedi. 



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı