Aydın Özen Rotayı çizdi

Aydın Özen Rotayı çizdi

AKP Belediye Başkan aday adayı, Bandırma`nın gelecek rotasını çizdi.

Tecrübeli, Liman, Kıyı ve Kenar mühendisi Aydın Özen 30 Mart`ta yapılacak yerel seçimlerde, AKP`den Belediye Başkan aday adaylığını açıklaması ardından sürdürdüğü siyasi çalışmalarını basına verdiği kahvaltı ile devam ettirdi.

Aydın Özen geçmişini tanımlarken eski bir Liman mühendisi olarak bir grup Bandırma sevdalısı arkadaşı ile birlikte, kentin geleceğine damgasını vuran önemli projelere vesile olduklarını vurgulayarak bu gerçeklerin Yeni Bandırma vizyonunda daha makrı projelerle hayata geçirilerek Denizle buluşturulması unutulan Bandırma`yı Denizle buluşturarak gerçek İpek yolu hayalini hayata geçirmek arzusunda olduğunu söyledi.

Aydın Özen, İpek yolu efsanesinin sadece bir yoldan iberet gelişmiş bir ticari rota olduğunun altını çizerek, Bandırma`nın kara, deniz, hava ve demir yolunun kesistiği en önemli çoğrafyalardan birisi olduğunu vurgulayarak tek eksikliğin hızla gelişen kentin olması gerek rotaya oturtulamaması olduğunu söyledi.

Aydın Özen Basınla yaptığı kahvaltı söyleşisinde Bandırma`nın yakın gelecekte önemli nufus almasının sözkonusu olduğunu, bu gelişmeye ayak uyduracak makro planların hazırlanması gerektiğini vurgulayarak, kenti ve yaşayan insanının önünü açmak noktasında yeni yerleşim alanları, Kentin vizyonunu arttıracak yeni sosyal alanlar ve yolların birleştiği Bandırma`nın ticaret hayatından daha fazla yararlanmasını hedeflerin seçilmesi gerektiğini söyledi.

Aydın Özen uzun soluklu liman ve kıyı mühendisi olarak Bandırma`nın yeni konut alanlarını Tatlısu sırtları ile örtüştürmek gerektiğini, yy. önce açılması planlanıp daha sonra vazgeçilen Kapıdağ yarım adasını ana karaya bağlayan bataklıkta yarım bırakılan kanal projesini hayata geçirerek, Edincik altından Karabigaya kadar olan yeni sanayi bölgesi ile bütünleştirilmesi gerektiğini söyledi.

Aydın Özen, Bandırma`da yeni dönem için Başkanlığa aday olan kimliklerin, geçmişten dert alarak geleceğe dönük makrı projeler üretmediği takdirde, kentin önünü tıkayan arterleri aşmasının sözkonusu olamayacağını vurgulayarak, büyük projelerin hedefleri olan ilkeli ve dürüst liderlerle mümkün olabileceğini söyledi.




  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı