AYDIN ÖZEN YENİ BANDIRMA`YI ANLATTI

AYDIN ÖZEN YENİ BANDIRMA`YI ANLATTI

Ak Parti Bandırma Belediye Başkan Aday Adayı İnşaat Mühendisi Aydın Özen Şehir ve İnsan” temalı toplantılarına bu hafta basın mensupları ile devam etti.

Ak Parti Bandırma Belediye Başkan Aday Adayı İnşaat Mühendisi Aydın Özen “Şehir ve İnsan” temalı toplantılarına bu hafta basın mensupları ile devam etti.

Geçtiğimiz hafta pazar günü gençlerle buluşup “Şehir ve İnsan” başlığı adı altında projelerini anlatan Özen’in bu hafta sonundaki programında basın mensupları ile buluşup  Fener Bandırma, Kanal Bandırma ve Yeni Bandırma projelerini anlattı. Fener Bandırma projesi kapsamında Livatya Bölgesi’nde bulanan geçtiğimiz dönemlerde yapımı tamamlanıp bu yıl sonuna doğruda balıkçı barınağı olarak tahsisi gerçekleşecek alan için konuşan Özen bu alanın marina olması durumunda sağlıklı sonuç vermeyeceğini bu alanın balıkçı barınağı olarak inşaa edildiği ve balıkçı barınağı olarak kalması gerektiğini vurguladı.

BELEDİYE KÖTÜ YÖNETİLMİYOR AMA BİR VİZYON PROBLEMİ VAR

İnşaat Mühendisi Aydın Özen Bandırma Belediyesi’nin mevcut belediye yönetiminde denk bütçe ile yönetildiğini ancak bir vizyon probleminin olduğuna dikkat çekti. “Şehrimizde bize enerji verecek bir ruh yok bir mahalle yapısı yok. Mahallelerimizde evlerimizi 3 kattan fazla yapmayarak, geniş sokaklarımızda avlulu evlerimizle, bahçeli evlerimizle, komşuluk ilişkilerimiz öne çıkararak yeni Bandırma’yı oluşturacağız.”

YENİ BANDIRMA

Kanal Bandırma Projesi ile Bandırma ve Tatlısu’yu birleştireceğini bir kez daha hatırlatan Özen “Artık şehrimizi doğru yerde, yeniden kurmalıyız. Bunu, mevcut yapıya müdahale ederek yapamayacağımıza göre, daha önce açıkladığım “Kanal Bandırma” projesi ile Tatlısu’da gerçekleştirebiliriz. Tatlısu’da yapılacak Yeni Bandırma, Bandırma’ya nefes aldırır.”

ESKİ ERDEK BLD.BŞK. HÜSEYİN SARI’YA YANIT
Basın mensuplarının toplantı sonunda kendisine yöneltilen sorulara da yanıt veren İnşaat Mühendisi Aydın Özen, Erdek’in eski belediye başkanı Hüseyin Sarı’nın, Kanal Bandırma projesini eleştirirken, bu yörenin Erdek ilçesi sınırları içinde bulunması ve sit alanında yer almasını öne sürmesi ile ilgili olarak şu yanıtı verdi:

“Öncelikle Hüseyin Sarı’nın üslubunun doğru olmadığını belirteyim. Sayın Sarı, acaba 2004 yılında, bir makam sahibiyken, yani Belediye Başkanlığı koltuğunda otururken, Tatlısu Köyü’nün, Erdek sınırları içinde ve sit alanı kapsamında bulunduğunu bilmiyor muydu? O dönemde ben, devletin emrinde çalışan bir inşaat mühendisi olarak, bir arkadaşımla birlikte, köy halkının da istemediği bu tersaneye karşı çıktım, soruşturmalar geçirdim. Sarı, acaba o dönemde neden Tatlısu Köyü halkının yanında yer almadı? Kaldı ki, KANAL BANDIRMA’nın, devlet ve uluslararası desteği de gerektiren bir proje olduğu da bir gerçektir.” dedi.



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı