?Ayna Kiri? geliyor

?Ayna Kiri? geliyor

Ahmet Eraydın´ın üçüncü romanı baskı aşamasında

Yaşamını Erdek´te sürdüren Mimar Ahmet Eraydın´ın üçüncü romanı yıl sonunda okurlarla buluşacak. Eraydın, ?Ayna Kiri? ismini verdiği romanını, baskı aşaması için ?2. Adam Yayınevi?ne gönderdi.

Daha önce aynı yayınevi tarafından basılan ?Pirina? ve ?Boşluk? isimli iki romanı bulunan Eraydın, ?Ayna Kiri? isimli kitabının psikolojik ağırlıklı ve 420 sayfa olacağını belirtti.

Eraydın, son kitabının önsözünde özetle şöyle diyor:

?Zira sorunlarla baş etmenin ağır bedellerini göze alamayanların, sadece kendilerinin görebildiği ayna kirine batarak yürüdükleri yolda, yaşamlarını kahreden sefilliğe razı olmaları ve kendilerince, ?onurlu kaçış´ plânlarına yönelmeleri kaçınılmazdı. İnsanlar, zorluklarla karşılaştıklarında, geçmişleriyle yüzleşmek yerine egolarını ayakta tutmak ve gerçeklerden bir süre uzak kalmak üzere yalanlara sığınabilirler. Zaman içinde bu yalanlar mitomaniye de dönüşebilir. Bu davranış biçimini ortaya çıkaran psikolojik ortam, gerçeği kabul edip hazmetmek yerine daha kolay olan inkâr yolunu seçmelerine olanak sağlar.?

/resimler/2018-9/18/0749392694854.jpg

?KENDİMİ YAZAR OLARAK GÖRMÜYORUM?

Kendisini yazar olarak görmediğini vurgulayan Eraydın, şu değerlendirmede bulundu:

?Ben, hobi olarak yazıyorum. Hep, ´50 yaşımdan sonra roman yazacağım´ derdim. 55 yaşımda roman yazmaya başladım. Çünkü gerçek mutluluğun üretmekten geçtiğine inanıyorum. 9 yılda, 3 kitap yazdım. Beni, roman yazma konusunda özellikle motive eden bir şey yok. Yaşama bakışım böyle. Yaşama bağlanmanın, yaşama tutunmanın üretmekten geçtiğini düşünüyorum. Gençlere, şimdiden kendilerine hobiler edinmelerini öneriyorum. Çünkü yaşlandıklarında başka dostları olmayacak.?

Yaşamı boyunca paradan hep uzak durduğuna işaret eden Eraydın, ?Çok yoğun geçen iş yaşamım boyunca bilinçli olarak hiç para biriktirmedim. Paradan, mülkten hep uzak kaldım. Ancak yaşam ve dostluklar biriktirmeye özen gösterdim? dedi. Önder BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Ayna Kiri geliyor
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli