Aysan, Ağzına geleni söyledi

Aysan, Ağzına geleni söyledi

Erdek Belediye Başkanı Aysan,``Bizim kimseyle işimiz olmaz,Hiç bir şey beceremeyen kişi, bari susmayı becer``

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan gerçekleştirdiği basın toplantısında son günlerin gündemine ilişkin konuştu.

Aysan, Doğalgaz`dan, Kastri`ye,Turizm`den, Köylere, Kapıdağ`dan park bahçelere, adaylığı ve devir ettiği özel işine kadar ne varsa anlattı.

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan`ın genişletilmiş basın toplantısını Prestij tekne balık restorant`ta gerçekleşti.

Başkan Aysan`ın yanında AKP ilçe Başkanı Hikmet Onay, Meclis üyeleri, Enver Damar, Sabri Çağlar ve belediye avukatı vardı.

Aysan, Erdek`e gelecek Doğalgaz`ın siyaset dışı gündeme alınması gereken, kentin en önemli beklentilerinden birisi olduğunu, söz konusu olduğu gibi sadece vatandaşın Bankalara gidip abonelik talep başvurusunda bulunmasının yeterli olduğunu söyledi.

Aysan iddia edildiği gibi bu noktada Elektrik abonesiüzerinden hesaplanan sayısal bir problem yaşanmayacağının altını çizerek verilen sürenin 29 Ekip olduğunu ve Bakanlar korulunun nüfusu 10 bin`in üzerindeki kentlerin doğalgaz almasına kolaylık getirdiğini sadece Erdek- Bandırma arasındaki ana isale hattının 10 km.olduğu ve ekonomik karşılığının 10 trilyon2u bulduğunu söyledi.

Aysan, konuya olumsuz yaklaşmak yerine TOKİ mantığı ile yaklaşılması gerektiğinin altını çizererek ``Katkı payı vermeden Toki`ye talepte bulunabilirmisiniz?`` dedi.

Başkan Aysan, Kastri konusunda planlarının askıdan inmesi ardından 2 Eylül`de ruhsat verip verilemeyeceği iddiasına ``Bunun daha merhaleleri var, kimseyi daha önce beceremedi diye suçlamıyoruz, ama bari susmayı becer!...`` dedi.

Aysan, Park ve bahçelere, oyun alanlarına, yollara ve çevreye önem verdikleri 4,5 yıl içinde ayak basmadık mahalle, sokak ve cadde bırakmadıklarını söyledi.

Aysan görsel ve çevresel olumsuzluklara karşı gerçekleştirdikleri projelerin içinde Ali Sarı Sahil Bandı girişinin yazısınınsa, hizmette ayrımcılık gözetmediklerinin kanıtı olarak gösterdi.

Aysan Ordu evinin kaldırılıp Kurbağalı ile bütünleşen sahil bandı içinde çocuk parkı devamında ise beach larla her noktanın denize girilebilir alan haline getirdiklerini halkında bu çalışmaları takdirle karşıladığını söyledi.

Aysan dönemlerinde Erdek`e kapalıspor salonunu kazandırdıklarını konu edilen Kültür Merkezinin ise 2000 yılında 2 yılda yapılmak şartı ile arsanın bağış alındığını, bağışlayan kimsenin vefatı ile mirasçıların taahhüt süresinde yapımın gerçekleşmediği için açtıkları iptal davasını kazanarak mülkiyet mirasçılara geçtiği için projeyi devam ettiremediklerini söyledi. 

Başkan Aysan Kurbağalı ve Cuğra`da plaj ile deniz araçlarını ayıran mantarlar ile emniyet  çizgileri oluşturduklarını, bunun hem denize girenler anlamında, hem de motor sahiplerinin mantarlar dışında emniyetli şekilde seyretmelerini sağladığını belirtti.

Aysan, bu arada Zeytinliada`da önemli gelişme kaydettiklerini ama tüm bunları yaparken halkın içinden hiç çıkmadıklarını söyledi.

Çuğra`ya yeni çay bahçeleri ve Yalı yolunun yeniden düzenlenmesi sağlayıp, beachlarla denize girilebilir alanlar yarattıklarını belirterek ``Çıraklık dönemim bitti, bunları 4,5 yılda başardık, Görmek istenen nedir?, Bakmak istenilen nedir?`` dedi.

Aysan `` Erdek`in menfaatlerinde neden birlik olamıyoruz, Kendisi beceremeyen kişi susmasını becermeli, Bizim kimse ile derdimiz yok, kastri de çözüme çok yaklaştık,.`` dedi.

Aysan, basın toplantısı ardından tahsis edilen bir otobüs ile Erdek`in tüm sokaklarını gezdirerek yapılan yol ve park bahçeleri tek tek gösterdi.

Aysan, Öncelerinde 30 yıldır çözümsüzlükle bekleyen Kastri meselesinin çözümüne yaklaşılırken, geçmiş dönemde satılan yollarla ilgili, mahkeme tarafından bozulan planların en az kayıpla hayata geçirmek istediklerini, Özellikle Mehmet Kılkışlı`nın uygulama safhasında satın aldığı yerlerle ilgili olarak ta ``Biz bu konuda o kişi bu kişi diye ayrım yapmıyoruz, bizim için hak sahiplerinin tümü eşittir, uygulamada kendisine eşit hakka sahiptir.`` dedi.

Aysan, henüz Cuğra`da 18 uygulayamadıklarını, gelecek dönemdeki işlerinin başında Cuğra, Yat limanı, Çevre yolu ve arıtma öncelikli programları olacağını söyledi.



  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 26.5 ° / 11.4 ° false