Aysan çözüm üretiyor.

Aysan çözüm üretiyor.

SARININ 10 YILDA ÇÖZEMEDİĞİNİ AYSAN ŞIP DİYE ÇÖZDÜ





Erdek Kurbağalı Sahili'nin girişinde deniz kenarında bulunan ve uzun yıllardır Erdek Mayın Filo Komutanlığı'nın Askeri Gazino olarak kullandığı bina Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan'ın çabaları ve tatlı dilli üslubu ile Erdek'e yeniden kazandırıldı.
Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan'ın konuya ilişkin yaptığı açıklamada Erdek'imizin merkezinde bulunan BELVEDO Askeri Gazinosu'nun Kurulu olduğu alanı vatandaşlarımızın kullanımına açmak için, uzun süredir Erdek Mayın Filo Komutanlığı, Erdek Garnizon Komutanlığı ve Erdek Mal Müdürlüğü ile temaslarımız sürüyordu.


Geçtiğimiz günlerde bu sorun, yoğun çabalarımız sonucu neticelendi.

BELVEDO Askeri Gazinosu'nun bulunduğu alanı Erdek'te yaşayan vatandaşlarımızın kullanımı için yeşil alan olarak düzenleneceğiz. Mevcut bina kaldırılmış olup, yerine Erdek'imizin eşsiz günbatımını izleyebileceğiniz, çocuklarınızın rahatça oynayacağı,  kısacası hoş vakit geçireceğiniz sosyal bir alana dönüştüreceğiz.

Önümüzdeki günlerde çevre düzenleme ve peyzaj çalışmalarına başlayacağımız alanı Erdek'imize kazandıracağız.

BELVEDO Askeri Gazinosu sorununun geçmişine dönmek gerekirse;

1998 yılında Maliye Bakanlığı Belediyenin terk talebini uygun görüyor.

2000 yılında Bursa Mahkemesi Belediye`nin talebini haklı buluyor

2002 yılında Danıştay Kararıyla Belediye haklılığı kesinleşiyor.

2003 Tapuya Askeriye şerh koyduruyor.

2005 Maliye Askeriyeye tekrar terk yazısı yazıyor.

Benden önceki Eskimiş Şahsın üslupsuz, tehditkâr ve kavgacı kişiliği ile çıkmaza sürüklediği,  tam on yıldır çözüme ulaştıramadığı ve Değerli Ordu Mensuplarımızı üzerek yılan hikâyesine dönüştürdüğü BELVEDO askeri gazinosunun kaldırılması sorununu, biz iki yıla yakın bir sürede çözdük.

Eskimiş Şahıs artık şunu anlamalıdır,  diğer sorunlar gibi  BELVEDO sorununun çözümü de  Şans ve Tesadüf değildir. Kendi kendine gereksiz problem yaratıp kendini güçlü göstermek adına, askeriyemiz ile konuyu bir güç gösterisi haline getirmiştir.

Sonrada 10 yıldır içinden çıkamadığı bu durumu çözüme ulaştıramamış ve altında kalmıştır. Biz ise bu durumu çabucak düzelttik.

Bazı beyanlarında, Yönetemediğimizi iddia ettiği Belediyemizi nasıl iyi bir şekilde yönettiğimizi BELVEDO Probleminin çözümü ile bir kez daha kanıtladık. 
Umarım artık anlayabilmiştir.


Demek ki kavga ve hakaret ile bir yere varılamıyor.
Bu tip konular karşılıklı iyi niyet, nezaket ve doğru diyalogla çözülebiliyor


Yurdumuza, Erdek'imize cansiperane hizmetler veren Mayın Filo Komutanlığımızın, en üst kademesinden en alt kademesine kadar görev yapan tüm personeline teşekkür etmeliyiz. Çünkü yıllardan beri BELVEDO Askeri Gazinosu'nda sivil vatandaşlarımıza da, ayrım yapmadan özenle hizmet verdiler.
Bu özenlerine karşılık Eskimiş Şahıstan takdir yerine tekdir gördüler. Erdek Mayın Filo Komutanlığımız, Erdek'imiz için büyük bir şanstır.
Çünkü İlçemizin gelişip büyümesi, ekonomisinin düzelmesi ve Esnafımızın kalkınmasında büyük katkıları vardır.


BELVEDO konusunda göreve geldiğim günden beri, sürekli uzlaşmacı ve nazik tavırları ile sonuca gitmemize olanak sağlayan bir önceki  Mayın Filo Komutanımız Tümamiral Sayın Atilla Kezek' e, bir önceki Garnizon Komutanlarımız Dnz. Kurmay Kd. Alb. Sayın Bülent Keçeci'ye, Dnz Kurmay Kd. Alb. Sayın Salih Zeki Aydın'a ve şu an görevde olan Mayın Filo Komutanımız Tuğamiral Sayın Ercüment Tatlı'ya, Garnizon Komutanımız Dnz. Kurmay Kd. Alb. Sayın İskender Tunaboylu'ya, Erdek Kaymakamımız Sayın İsmail Kaygısız' a ve emeği geçen herkese teşekkür ederim. Erdek`te yaşayan tüm vatandaşlarımıza hayırlı olsun, herkesi oradaki değişimi görmek, Erdek` imizin eşsiz gün batımını izlemeye davet ediyorum ”dedi.










Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 26.5 ° / 11.4 ° false