Aysan "Denizimize Sahip Çıkalım"

Aysan

 

Erdek`te geçmiş yılların aksine Denizcilik ve Kabotaj Bayramı renkli etkinliklere sahne oldu.

Erdek Belediyesi Yapay Resif Projesi`nin tamamlanması nedeni ile Cuma günü yapılan törenin ardından Erdek Belediye Başkanlığı, Ortadoğu Teknik Üniversitesi öğrencilerinin oluşturduğu Su Altı Topluluğu, Erdek Dalış Kulübü, Erdek Balıkçılar Derneği ve sivil dalgıçlar bir araya gelerek, Erdek`in su altı fotoğraflarını çektiler, deniz dibine yerleştirilen yapay resiflerin de resimlerinin ve videolarının çekildiği etkinlik Cuma günü sona erdi.
Cumartesi günü sabah saatlerinden itibaren Limandan başlayıp balıkçılar kahvesine kadar belirlenen alanda Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan`ın da bizzat denetlediği dip temizliği yapıldı. Onbeş kişiden oluşan dalgıç gurubu özellikle kıyıya yakın kısımlarda bulunan çeşitli atıkları topladılar. Çevrede bulunan vatandaşlar ve balıkçıların karadan yardım etmeleri sonucu yaklaşık üç saat çalışan gönüllü gurup denizden üç kamyon atık çıkardılar.

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan yaptığı açıklamada "Çocukluğumuz altın gibi kumu olan, duru denizimiz maalesef duyarsız kişiler tarafından şimdiki haline getirilmiştir. Durum üzüntü vericidir. Erdek`te daha önce böylesi bir iş yapılmamıştır. Vatandaşlarımızın da katılımı ile yapılan çalışmalar daima başarıya ulaşmış ve sonrasında da sahip çıkılmıştır. Bizler görevimiz süresince daima vatandaşlarımız, sivil toplum kuruluşları ile ortaklaşa projeler yapmaya özen gösterdik, en yakın örneğimiz yapay resif projesidir. Dün de gördüğünüz gibi herkes sahip çıktı. Deniz dibi temizliği de bu projelerimizden sadece biridir. Mutlaka ki buradaki onbeş arkadaşımız ile denizimizi temizlememiz olanaksızdır. Amacımız vatandaşlarımızın dikkatini bu konuya çekmek, Ekmek Yediğimiz Denizimize sahip çıkmalarını sağlamaktır. Sadece iki saatte çıkan çöpler durumun ne kadar vahim olduğunun göstergesidir. Vatandaşlarımızın bu manzarayı gördükten sonra duyarsız kalmaları olanaksızdır. Kış aylarında İstanbul Büyük Şehir Belediyesi`ne ait dip temizliği yapan gemisini buraya getirip detaylı bir temizlik çalışması yaptırmayı planlamaktayız. Ayrıca temizlik işleri birimimizde oluşturduğumuz kıyı gurubu düzenli olarak gün boyu deniz yüzeyinde bulunan atıkları toplayacak, belli günlerde yine böyle gönüllülerle dip temizliği etkinliklerimizi arttıracağız. Vatandaşlarımızın da dikkatlerini bu noktaya çekebilmek için bu gün yapılan dalışların su altı görüntülerini fotoğraf ve videolar yardımı ile belgeledik. Ağustos ayında yapacağımız sergide tüm bu görüntülerine yer vereceğiz. Ayrıca Bizim Denizimiz Temiz reklam kampanyası ile vatandaşlarımız duyarlı olmaya davet edeceğiz. Burada tüm bu etkinliklerimize yürekten katılan ODTÜ Su Altı Topluluğu`na, Erdek Kulübüne ve Öğrencilerine, Erdek Balıkçılar Derneğine, Erdekli Balıkçılarımıza ve Dalgıçlarımıza duyarlı tavırlarından dolayı teşekkür ederim. Halkımızın da bu konuya gereken hassasiyeti göstereceklerini ümit ediyorum." Diyerek sözlerine son verdi. Yapılan etkinlikten çok memnun olan tekne sahipleri ve vatandaşlar ile bir süre sohbet eden Aysan Başkan vatandaşlardan gelen öneriler doğrultusunda hemen gerekli birimlere talimatlar verdi.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu