AYVALIK BÜYÜK BERK OTELİN 50. HİZMET YILI KUTLANACAK

AYVALIK BÜYÜK BERK OTELİN 50. HİZMET YILI KUTLANACAK

Küçükköy Beldesi Sarımsaklı sahilinde bulunan Büyük Berk Otelin 50. yılı özel bir etkinlikle kutlanacak.


 






Ayvalık ilçesine bağlı Küçükköy Beldesi Sarımsaklı sahilinde bulunan Büyük Berk Otelin 50. yılı özel bir etkinlikle kutlanacak.

Ayvalık ilçesine bağlı Küçükköy Beldesinin dünyaca ünlü Sarımsaklı Kumsalı sahilinde bulunan Berk Otelciliğin Türk turizmine verdiği hizmetin 50. yılını Büyük Berk Otelinde 5 Mayıs 2012 Cumartesi günü özel bir etkinlikle kutlayacak.

Türkiye'de Türk turizmine yönelik ilk turistik tesislerinden birinin temeli Ayvalık Sarımsaklı'ta Berk Oteller zincirinin ilk temelini atıldı.

Ayvalık Berk Oteller zincirinin kurucusu Bekir Berk tarafından 23 Nisan 1961 yılında dönemin Turizm Bakanı Barlas Kuntay tarafından hizmete açıldığını açıklayan Ayvalık Berk Oteller zinciri sahibi ve işletmecileri Arda ve İlker Berk, Bölgeye ilk olarak gelen haftalık konaklamalı Avusturya ve Fransız misafirlerinin getirilmesine öncülük ettik. Ayvalık ve Sarımsaklının dünyaca ünlü kumsallarını, denizini, dünyaya ve ülkemize tanıtılmasında büyük rol üstlenildi. Şirket günümüzde 3 otel 710 yatak kapasitesi ile 12 ay bazında yerli ve yabancı önemli tur operatörleriyle çalışmalarını sürdürmektedir. Ege bölgesinde en yüksek oksijen merkezi ve su altı zenginlikleri Kızıl Denizden sonra gelen mercan adacıkları, dalış noktaları, coğrafi yapısı, tarihi dokusu ile doğal müze görünümünde olan ender bölgemiz Ayvalık'tadır. Tesis Efes, Meryem Ana, Truva, Assos ve Bergama`ya çok yakın olup, yapılan günübirlik kültürel turlara katılma olanağı tanımaktadır” dedi.

Ayvalık şehir merkezine 2 kilometre uzaklıkta bulunan Berk Oteller zinciri kurucusu olan Bekir Berk, 1915 yılında Midilli adası Fila Köyünde doğdu ve 1922 yılındaki mübadeleyle birlikte Ayvalık'a yerleşti. Önce zeytinyağı komisyonculuğu ile başlayan ticari hayatına 1957 yılında turizm ve otelcilikle devam ettiği belirtildi ve bu gün 3. kuşak işletmeyi kurumsal hale getirip, büyütmektedir.





Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı