Ayvalık Şampiyon, Gönen mutlu 1-1

Ayvalık Şampiyon, Gönen mutlu 1-1

Yenişehir-Gönen Belediyespor, ilk yarısını 1-0 geride kapatan yeşil beyazlı ekip, 2.yarıda Ersin'in golüyle beraberliği sağlayarak 1 puan aldı.




Ayvalıkgücü
Belediyespor'un deplasmanda Altınova Belediyespor'u 3-0 mağlup ederek şampiyonluğunu ilan etti.


Bölgesel Amatör Lig 9. Grup'ta oynanan maçta Yenişehir karşısına mutlak puan hedefiyle çıkan Gönen Belediyespor, ilk yarısını 1-0 geride kapattığı maçı Ersin'in golüyle berabere tamamlayarak 1 puan aldı.

Böylelikle son ikiye kalmamayı garantilediği gibi Gönen Belediyespor - Edremit Belediyespor Play-Aut'u da resmileşti.


Ligde istediği sonuçlara imza atamamasına rağmen dolu tribünlere oynayan Gönen Belediyespor, son ikiye kalmamayı garantilemek için çıktığı Yenişehir Belediyespor maçından istediğini aldı.

Karşılaşma boyunca konuk ekibin pozisyon zenginliği açısından üstün olduğu maçın 9. dakikasında defansındaki Tolga ve Ersin arasındaki anlaşmazlık sonucu araya giren Serhat çok güzel bir vuruşla topu filelere gönderdi. Ersin, goldeki bu hatasını telafi etmek için 15'te yaklaşık 30 metreden denedi top auta gitti. 20'de yan hakem Murat Şener Sonat için çok kritik bir bayrak kaldırdı.

33'te Gönen defansındaki anlaşmazlıkların neticesinde yaşanan karambolde İbrahim topu müsait pozisyonda auta attı. 34'te Sonat sağdan girdi İsa'ya bıraktı İsa'nın vuruşu farklı şekilde dışarı gitti.

Dakikalar 40'ı gösterirken ofsayt bayrağı kalktığı halde konsantrasyonunu hiç bozmayan Bilge, ceza sahasın çizgisinin dışında topu kafayla uzaklaştırarak taraftarından alkış aldı. 42'de konuk ekip Şakir'le gole çok yaklaştı ancak bu oyuncunun çaprazda kaleci Bilge ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu yan ağlara nişanladı.

İlk yarı Yenişehir'in 1-0 üstünlüğü ile sona erdi. İkinci yarıda daha atak oynayan Gönen Belediyesporlu  oyuncular aynı zamanda daha kalabalık savunma yaparak rakibin etkili ataklarında kritik müdahaleler yaptılar. 51'de Tolga sakatlandı ve sedyeyle oyun dışına çıktı. Bu oyuncunun yerine Çağlar oyuna dahil oldu.

56'da Gönen ilk tehlikeli şutu sağ bek Semih'ten geldi ancak bu oyuncunun sağ ayak dışı ile uzak köşeye gönderdiği topu kaleci Doğan aynı güzellikte kornere çeldi. Kullanılan kornerden gelen topa en son defans elemanları müdahale edince bu kez akın yönüne göre sağ taraftan atış kullanıldı.

Ceza sahası içinde oluşan karambolde topa sert ve düzgün vuran Ersin o kalabalığın bakışları arasında topu ağlarla buluşturarak maça tekrar dengeyi getirdi. 65'te yine tehlikeli olan konuk ekip önce Bilge'ye sonra direğe takıldı.

Karşılıklı ataklarla süren maçın uzatma dakikalarının ilkinde Serkan hakemden önce sarı kartı gördü, tepkisi fiziksel olunca direk kırmızıyla oyun dışı kaldı. Uzatmaların son dakikasında Ahmet aşırtma bir vuruşla kaleyi yokladı ancak kaleci Doğan son anda kornere tokatladı.

Uzatma dakikaları da tamamlanan maçta atış kullanılmadan son düdük çaldı ve maç 1-1 sona erdi. Gönen bu sonuçla istediğini alarak sahadan ayrılırken artık kesinleşen Edremit Belediyepsor ile oynanacak play-aut maçını düşünmeye başladı. 





Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı