AYVALIK` TA DENİZ DONDU..

AYVALIK` TA DENİZ DONDU..




Ayvalık ilçesini son günlerde etkisi altına alan olumsuz hava koşulları ilçede hayatı olumsuz yönde etkilerken, şiddetli fırtınanın beraberinde aşırı soğuk hava nedeniyle ilçeye bağlı Küçükköy beldesindeki Murat Reis koyundaki iç denizin yer yer dondu.

Olumsuz hava koşulları Türkiye'nin özellikle batı bölgelerinde oldukça etkili olurken, bu olumsuzluklardan Balıkesir'in Ayvalık ilçesi de nasibini almış görünüyor. Ayvalık'ta, dondurucu soğuk nedeniyle ilçe merkezinde yaban güvercinleri ile kumruların donarak öldükleri gözlenirken, Ayvalık'a bağlı Küçükköy beldesi sınırları içinde bulunan Şeytan Sofrasında bir dinlenme tesisinin çatı ve demir konstrüksiyonları şiddetli fırtına nedeniyle uçtu.

Şeytan Sofrası olarak adlandırılan tepenin eteklerinde bulunan Murat Reis adıyla anılan mevkisine kıyısı ola iç denizde ise yer yer denizin aşırı soğuklar nedeniyle donduğu gözleniyor. İlçedeki olumsuz hava koşulları ‘Son 35 yılın en soğuk kışı' olarak nitelendirilirken, tuzlu su olan denizin donması ise vatandaşlarca şaşkınlıkla karşılanıyor. Ayvalık merkez ve Küçükköy ile Altınova'da su birikintilerinin bulunduğu yol kenarlarıyla, Oyun ve bazı futbol sahalarında uzun buzlanmalar görülürken, bazı otomobillerin söz konusu buzlanmalar nedeniyle trafik ucuz atlatılan kazalara sebep olduğu kaydediliyor. Ayvalık'ta meteorolojiye göre; nemliliğin en yüksek olduğu saatler; genellikle, hava sıcaklığının en düşük olduğu gece saatleri olduğu belirtilirken, sıcaklığın en yüksek olduğu öğle saatleri ise genellikle nemliliğin en düşük olduğu saatler olduğu vurgulanarak, ilçede olumsuz hava koşullarının önümüzdeki Cuma gününden itibaren etkisini kaybetmeye başlayacağı belirtiliyor.









Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli