AYVALIK´A SON TEKNOLOJİ DENİZ HUDUT KAPISI

AYVALIK´A SON TEKNOLOJİ DENİZ HUDUT KAPISI

?AYVALIK´IN DÜNYAYA AÇILAN TURİZM KAPISI?

AYVALIK´A SON TEKNOLOJİ DENİZ HUDUT KAPISI
Ayvalık´ta 2007 yılında hizmete açılan Ayvalık Deniz Hudut Kapısı yaklaşık 3 milyon lira harcanarak yenilendi. 
Ayvalık Belediyesi sorumluluğunda bulunan Liman İşletmesi ve Deniz Hudut Kapısı, çatısından aydınlatmasına, tuvaletlerinden kullanılan teknik malzemelere kadar yenilendi. Son teknoloji ile donatılan Ayvalık Deniz Hudut Kapısı´nda hizmetin hızlı ve rahat şekilde verilmesi için yolcu giriş çıkış alanları da yeni bölümlere ayrıldı. 

/resimler/2018-5/7/1756135101310.jpg

?AYVALIK´IN DÜNYAYA AÇILAN TURİZM KAPISI?
İlçeye denizden gelen turistin ilk karşılandığı yer olan Ayvalık Deniz Hudut Kapısının yetersiz olduğunu ve bu nedenle yenileme çalışmaları yapıldığını belirten Belediye Başkanı Rahmi Gençer, hudut Kapısı ve tesislerini uluslararası standartlarda yaptıklarını söyledi. Başkan Gençer, ?Ayvalık´a denizden gelen turistin ilk karşılaştığı alan Ayvalık Deniz Hudut Kapımız. Deniz yoluyla 2017 yılında çoğunluğu yabancı olmak üzere 160 bin turist olmak hudut kapımızı kullandı. 2018 yılında da bu sayı 200 bine ulaşacaktır. Burası Ayvalık´ın vitrini ve bir turizm kenti olan ilçemizde turiste kaliteli ve en iyi hizmeti vermeye buradan başlamalıyız. Esnafımızın önemli bir gelir kaynağı olan yabancı konuklarımızın şehrimizi ilk gördükleri yer olan deniz hudut kapısının yenilenmesinin turizme önemli katkısı olacağına inanıyorum. Modern yapısı ve yapılan çalışma ile daha hızlı ve etkin hizmetin verileceği tesisten konuklarımızın memnun kalacağını düşünüyorum? dedi.

/resimler/2018-5/7/1758375573094.jpg

DENİZ HUDUT KAPISI MODERNİZE EDİLDİ
Uluslararası Gemi ve Liman Güvenliği Şartnamesine uygun olarak donatılan 10 bin 720 metre karelik alanda bulunan Deniz Hudut Kapısının, başta bina çatısı olmak üzere yolcu salonu, satış mağazası, tuvaletler ofisler yenilendi. Havalandırma ve aydınlatma sistemleri değiştirildi. Yolcu giriş çıkış bölümlerinin sayısı 2 den 4´e çıkarıldı. Giriş salonu 4, çıkış salonu 4 bölüm halinde düzenlendi. Yurt dışından gelen yolcular için bekleme salonu yapıldı. Alınan yeni X-Ray cihazı ile X-Ray cihazı sayısı 2´ye yükseldi.

Türkiye´nin 83 deniz hudut kapısından biri olan Ayvalık Deniz Hudut Kapısında, Gümrük Müdürlüğüne ait birimlerin yanı sıra, Emniyet, Liman İşletme, Sahil Sağlık Denetleme ekibi, Kaçak İstihbarat Amirliği olmak üzere 28 resmi görevli hizmet veriyor. Kasım ayında başlayan ve 5 ay süren onarım ve yenileme çalışmaları sırasında hizmette aksaklık yaşamamak için de yeni geçici bir prefabrik hizmet binası da oluşturuldu. Ayvalık Deniz Hudut Kapısında bina yolcu salonu ve çalışma ofislerinde yaşanan teknik sorunlar, yıllardır Kaymakam başkanlığında yapılan Liman Güvenliği toplantısında dile getiriliyordu.

Onarım ve yenileme çalışmalarını başlangıçtan bu yana periyodik olarak denetleyen Başkanı Rahmi Gençer, Ayvalık Belediyesi sorumluluğunda halka hizmet verilen noktalarda yenileme hamlelerini sürdüreceklerini belirtti.

/resimler/2018-5/7/1758591198216.jpg



  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli