Ayvalık`ta faciadan kıl payı dönüldü

Ayvalık`ta faciadan kıl payı dönüldü

Sarımsaklı önlerinde yanan gezi teknesindeki 100 turist son anda tahliye edildi.







Ayvalık ilçesine bağlı Küçükköy Beldesi Badavut açıklarında ki ‘Didim Mavisi' adlı gezi teknesinde çıkan yangında tekne tamamen yandı.

Çıkan yangında şans eseri ölen ve yaralanan olmadığını açıklayan Ayvalık Kaymakamı Nihat Nalbant, Gemideki 100 yolcunun tahliye edilmesinin sevindirici olduğunu söyledi.


Balıkesir`in Ayvalık ilçesine bağlı Küçükköy Beldesinin dünyaca ünlü Sarımsaklı Plajlarının bulunduğu Badavut açıklarında içinde 100 civarındaki yolcu ve 10 mürettebat bulunan Nail ve İsmail Karabulut kardeşlere ait en büyük ve en konforlu ‘Didim Mavisi' adlı gezi teknesi içindeki mutfak tüpünün alev alması sonucu çıkan yangında tekne kullanılamaz hale geldi.
‘Didim Mavisi' adlı gezi teknesindeki yolcularına ikram edilecek olan öğle yemeğinde verilmesi için Ayvalık'ın dünyaca ünlü Papalina balığı ve karpuzdan oluşan menünün mutfak kısmında personelin balık kızartmaya esnasında mutfaktaki tüpün hortumunun tutuşması ile yangının başladığı belirtildi. Tekne personeli çıkan yangının ardından tüm yolculara can yeleklerini dağıttı.                 

Tekne kaptanı yanmakta olan tekneyi Badavut açıklarından Karakol Dağı istikametine yönelterek, yolcuların tahliye olmasını sağladı. Kaptanın bu hareketi olası büyük bir faciayı da önlemiş oldu. Birçok vatandaşı Badavut plajında bulunan sürat teknelerinin yardımıyla kıyaya ulaştırıldı.

Gezi Teknesindeki yangın nedeniyle can kaybının olmaması büyük bir şans olarak nitelendirilirken gemi de tura çıkan vatandaşların pasaport, cüzdan, çanta ve buna benzer A dan Z ye tüm eşyalar yanarak kül olduğu bilgisi verildi.                
Gemi de büyük maddi hasar meydana gelirken yangın ihbarını alan Ayvalık ve Küçükköy Belediyelerine ait itfaiye arazözleri olay yerine gittiler.
Ekipler kıyıdan yaklaşık 200 metre mesafede açıkta yanmakta olan tekneye herhangi bir müdahalede bulunamayınca, Türkiye'nin en büyük tabiat parkına sahip ve 22 adadan oluşan Ayvalık'ta deniz itfaiyesinin bulunmayışını büyük bir eksiklik olarak nitelendirdi.

Ayvalık Kaymakamı Nihat Nalbant ile Küçükköy Belediye Başkanı Mesut Ergin kısa sürede yangın mahalline geldi ve yangın ile ilgili incelemelerde bulundu. Ayvalık Kaymakamı Nihat Nalbant yaptığı açıklamada, ‘Didim Mavisi' adlı gezi teknesinin kaptanının yangın anında panik yapmadan tekneyi karaya yakın bir yere yönlendirip, 100 yolcunun tahliye olmasını sağlamasının çıkan yangında ölü ya da yaralının olmamasını sağladığının sevindirici olduğunu söyledi.






Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli