Ayyıldız Mahallesinin IŞIĞI

Ayyıldız Mahallesinin IŞIĞI

Muhtar Hayri Işık, Ayyıldız varoşlarını pırıl pırıl yaptı.

Bir zamanlar, yıllarca Cumhuriyet alanında "Bacanaklar" aile gazinosunun işletmeciliğini yapan Hayri Işık 2014 mahalli seçimlerinde aday olduğu Ayyıldız mahallesini kentin varoşu değil, bir parçası yaptı.

/resimler/2018-6/1/1846565512864.jpg

"Bir yerde halka hizmet varsa, orada gözümü daldan esirgemem." diyen Ayyıldız mahallesinin çalışkan muhtarı Hayri Işık 4 bin nüfuslu Ayyıldız mahallesini varoş olmaktan kurtarıp Bandırma´nın en güzel mahallelerinden birisi yaptı.

Büyük ve Küçük şehir Belediyeleri ile diyaloğ içinde çalışan Muhtar Hayri Işık dönemin Ticaret Odası başkanaı Merhum Osman Şeref Eriş´in adını taşıyan Sağlık ocağı kompleski ile vücut bulan yeni muhtarlık kompleksi Ayyıldız Mahallesinin göz bebeği oldu.

Okulu, Sağlık ocağı, Camisi, Eczanesi ve çarşı konumundaki ana caddesi ile kent varaşu olmaktan kurtulup, havası suyu ile mahalle sakinlerinin yaşam platasu olan Ayyıldız Mahallesi özellikle Muhtarlık binası ve tatlısu çeşmesi çevre düzenlemesi ışıklandırma ile tam bir çarşı merkezi görünümüne kavuştu.

/resimler/2018-6/1/1853465520897.jpg

Ayyıldız Mahallesi Muhtarlığının bulunduğu parselin tapu sahibi İş Adamı Halil Çay örnek bir davranış ile arsasını Muhtarlık binası yapılmak üzere bağışlamakla kalmayıp, birde üstüne üstlül yarım milyonlira harcayarak üzerine Nevşehir´de taş ustalarının özenle hazırladıkları Osmanlı taş mimarisinin çizgilerini taşıyan yekbare taş çeşme görenlerinin hayır duasını alıyor.

İş Adamı Halil Çay  validesi Hacı Anakız, Ağabeyi Kıbrıs Gazisi Ömer Çay´ın anısına tüm insanlık alemine armağan etmiş. Elbette Muhtar Hayri Işık´ta muhtarlık yetkisini kullanarak Bandırma´ya kapıdağ´dan gelen hayratı sebil tatlı su ishale hattını 4 kurnalı bu özel ve güzel çeşmeye bağlatınca hizmet, hizmet olmaktan çıkıp, kelimenin tanımı ile adeta tatından yenmez olmuş.

/resimler/2018-6/1/1904391783652.jpg

Muhtar Hayri Işık bir biri ardına gerçekleşen hizmetlerin hamisi Bandırma belediye başkanı Dursun Mirza, Büyükşehir ve Baski yetkilileri yanı sıra mahalleye güzel bir eser kazandıran iş adamı halil Çay´a minnet ve teşekkürlerini sunarken beklentisi devam eden küçük ihtiyaçlarını bir kez daha yeniledi.

/resimler/2018-6/1/1907095380495.jpg

Ayyıldız Mahallesi Muhtarı Hayri Işık tüm beklenti ve teşekkürlerini bir çırpıda anlattığı haber-reportaj´da söylemediği, söyleyemediği ama iki mahallenin tek ve en önemli sorununu açıklamayı basın mensubu olarak bize bıraktı.

Adını şehitler abıdesinden alan kurtuluş efsanesi, ulusal kurtuluş mücadelemizde son kurşun´un atıldığı Ayyıldız tepesinin eteklerine kurulan Ayyıldız mahallesi artık mahalle olmaktan çıkıp 4 bin´i aşan nüfusu ile ülkedeki bir çok ilçeden büyük mahalle olarak konut ve yapılanma içinde kalan Genel Ev´in bir an önce kaldırılarak bu ayıptan kurtulanması



Anahtar Kelimeler: Ayyıldız Mahallesinin IŞIĞI
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli