B/2 hak sahiplerini buldu

B/2 hak sahiplerini buldu

Bedel Taktir Komisyonunun belirlediği rayiç bedelin yüzde 50'si Tarımsal Arazilerde 6 yıl, Ev ve Arsa'da 5 yıl faizsiz ve eşit taksitlerle ödenecek.



Erdek Tapu Müdürlüğünde düzenlenen 2-B arazileri tapu teslim töreninde  9 vatandaşa tapuları teslim edildi.

6831 sayılı Orman Kanununun 1.fıkrasının 2.bendi gereğince orman sınırı dışına çıkarılan veya orman kadastrosunca çıkarılacak yerleri kapsayan 2-B arazileri, Hükümetin teklifi ile T.B.M.M tarafından çıkarılan 26.04.2013 tarih ve 28275 sayılı Resmi Gazete ile yayımlanan6292 sayılı kanunla yürürlüğe giren bu yasayla yıllarca sıkıntı yaşayan orman köylüleri ve orman çevresinde bulunan yerleşim yerlerinde ki vatandaşların sıkıntıları son buldu.


Mal Müdürlüklerinin oluşturmuş olduğu Bedel Taktir Komisyonunun belirlediği rayiç bedelin yüzde 50'si Tarımsal Arazilerde 6 yıl, Ev ve Arsa'da 5 yıl faizsiz ve eşit taksitlerle ödenecek.

Erdek Tapu Müdürlüğünde düzenlenen 2-B arazileri tapu teslimi 9 vatandaşa yapıldı. Düzenlenen törene Tapu dairesi ev sahipliği yaparken, İlçe Kaymakamı İsmail Kaygısız, Milli Eğitim Müdürü Ömer Ceylan, Ak Parti İlçe Başkanı Hikmet Onay, İl Defterdarı Yakup Yıldırım, Bölge Müdür Yardımcısı Yaşar Coşkun, Şube Müdürleri Gonca Piri ve Hikmet Uzun, Mal Müdürü Turgut Karamercan, Vergi Dairesi Müdürü Dursun Taş ile Yazı İşleri Müdürü İsmail Tüfek katıldı.







Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı