BAKAN EROĞLU BALIKESİR`E GELİYOR

BAKAN EROĞLU BALIKESİR`E GELİYOR

Orman Ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr.Veysel Eroğlu Belli bir proğram çerçevesinde Balıkesir`e geliyor




Orman ve Su işleri Bakanı Prof.Dr. Veysel Eroğlu bir dizi açılış ve incelemeler yapmak üzere yarın Balıkesir`e geliyor.

Valilik`te başlayacak ziyaret ve Basın Toplantısının ardından Öğleden sonra İvrindi ilçesine hareket ederek burada Ardıçtepe Barajı , Büyükyenice Göleti ve Müteferrik Taşkın Koruma Tesislerinin Temel Atma törenine katılacak.

Bu tesisin faaliyete geçmesiyle birlikte Büyükyenice beldesine ait toplam bin 690 dekarlık tarım arazisi sulanacak. Arazilerin tamamının borulu sistemle sulanacağı proje tamamlandığında, yörede yılda dekar başına 1 milyon 352 bin liralık ilave katkı elde edilmesi planlanıyor. 

Bakan Eroğlu, Balıkesir ziyareti kapsamında ayrıca Sındırgı ilçesi Yaylabayır beldesi Köyiçi Deresi ile Havran Barajı Yukarı Havza Islahı Erozyon ve Rüsubat Kontrolu Tesisleri`nin de temelini atacak. Sındırgı Çaygören Barajı Yukarı Havza Ağaçlandırması ve Erozyon Kontrolu ile Manyas Barajı Yukarı Havza Ağaçlandırması ve Erozyon Kontrolu çalışması da başlatılacak.

Toplam 46 milyon 341 liraya mal olacak sulama, taşkın koruma ve ağaçlandırma projeleriyle 38 bin 170 dekar tarım arazisinin sulanması bekleniyor.


Temel atma töreninin ardından yeşil bir Türkiye için fidan dikimi gerçekleştirecek ve ORKÖY kredisi verilecek köylülere sertifika dağıtımı gerçekleştirilecek.

Bu proğramın ardından tekrar Balıkesir`e dönecek olan Bakan Eroğlu buradaki proğramının ardından ilimizden ayrılacak.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 26.5 ° / 11.4 ° false
  • Perşembe 21.4 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 17.1 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu