Bakan Faruk Çelik`ten cevaplama istedi

Bakan Faruk Çelik`ten cevaplama istedi

CHP Balıkesir Milletvekili Haluk Ahmet GÜMÜŞ, Toplu İş İlişkileri Yasa Tasarısı`nın bekletilmesini eleştirdi ve tasarının hangi gerekçelerle bekletildiğinin açıklanmasını istedi




CHP Balıkesir Milletvekili Haluk Ahmet GÜMÜŞ, Toplu İş İlişkileri Yasa Tasarısı`nın bekletilmesini eleştirdi ve tasarının hangi gerekçelerle bekletildiğinin açıklanmasını istedi.



TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıda yer alan sorularımın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk ÇELİK tarafından, yazılı olarak yanıtlanmasını arz ederim.

Haluk Ahmet GÜMÜŞ
Balıkesir Milletvekili

Uluslararası Çalışma Örgütü`nün, Haziran ayında Genel
Kurulu`na katılmak için, Cenevre` ye giderek, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olarak konuşma yapacağınız programlandı. Bu toplantıya gitmemeyi düşünüyor musunuz? Eğer toplantıya katılacaksanız yapacağınız konuşmada,


1. 60. AKP Hükümeti`nin ilk bölümünde, yine Bakan olarak yaptığınız konuşmada, bazı AKP Milletvekillerinin verdiği ve TBMM`nin gündemine kadar gelen tasarının neden yasalaşmadığına ilişkin açıklamada bulunacak mısınız?
2. Şimdi, bu kez Hükümet Tasarısı olarak gelen, Toplu İş İlişkileri Yasa Tasarısı`nın, yine TBMM gündeminde beklemesini nasıl açıklayacaksınız?

3. Halen yürürlükte olan yasanın hükümlerini uygulamayarak, toplu iş sözleşmesi düzenini aylardır askıya almış olduğunuzu, nasıl açıklayacaksınız?
4. Anayasal bir hak haline getirilen, kamu görevlilerinin toplu iş sözleşmesi yapmasına ilişkin olarak çıkarılan Yasa`yı nasıl anlatacaksınız?

5. Taraflar arasında (Hükümetiniz ile Sendikalar) bu yasanın ilk kez uygulanmasında bile anlaşma olmadığını nasıl anlatacaksınız?

6. Kamu görevlilerine niçin grev hakkını tanımadığınızı nasıl açıklayacaksınız?







Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı