Balcıgil, son kitaplarını anlattı

Balcıgil, son kitaplarını anlattı

Osman Balcıgil: ?Ben olsam değil kitaplarımı, eski gömleklerimi bile Beştepe´ye bağışlamam?

?2. Bandırma Kitap Günleri? kapsamında, söyleşi ve imza gününe katılan Osman Balcıgil, son olarak kaleme aldığı ?Karanlık Oda? ve ?Afife Jale? isimli kitaplarını anlattı.

?Karanlık Oda?nın roman değil kendi ?iç döküş?lerini anlatan bir deneme kitabı olduğuna işaret eden Balcıgil, biyografik kitabı ?Afife Jale?de ise ilk Müslüman kadın tiyatro oyuncusu olan Afife Jale´yi dile getirdiğini vurgulayarak, ?Bugün sahneye çıkan kadınlarımızın, bu işin öncülüğünü yapan Afife Hanım´a minnet borcu duymaları gerekir? dedi.

                    "BEN OLSAM BAĞIŞLAMAZDIM"

Konuşmasının ardından soruları da yanıtlayan Balcıgil, ?Ülkemin içinde bulunduğu duruma çok üzülüyorum. Ülkemizin, layık olmadığı bir dönemden geçtiğini düşünüyorum? dedi.

Balcıgil, bir izleyicinin, ?Tarihçi-yazar İlber Ortaylı´nın kitaplarını Cumhurbaşkanlığı Külliyesi´ne bağışlaması, ardından da Kültür Bakanlığı´na danışman olmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?? şeklindeki sorusunu şöyle yanıtladı:

?Ben olsam değil kitaplarımı, Beştepe´ye eski gömleklerimi bile bağışlamam. İlber Hoca, gerçekten çok iyi bir tarihçidir. Bu konuda, ülkemizde her zaman ilk beş isim arasına girer. Ancak konuya şöyle de bakmak gerekir. Her branşta olduğu gibi tarihte de çok iyi olabilirsiniz ama iyi insan niteliğine sahip olmak da gerekir. Yani her iyi tarihçinin iyi insan olduğu söylenemez.?

Bugün, ülkemizde aynı telden çalan, aynı şeyi söyleyen % 99´luk bir medya olduğunu belirtirken, ?Medya, ben ve benim gibi birçok yazarın önemli eserlerini görmezlikten geliyorlar. Bu durum, biz yazarlar için cezaevine atılmaktan farksız? diye konuştu.

Söyleşinin ardından Belediye Başkanı Dursun Mirza, Balcıgil´e plâketini verdi.

/resimler/2018-10/5/2218309279842.jpg



  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli