BAL´dan havacılık başarısı

BAL´dan havacılık başarısı

Bandırma Anadolu Lisesi, havacılık çalışmalarında ses getiriyor

Bandırma Anadolu Lisesi´nde(BAL) kurulan ?Havacılık Kulübü? önemli başarılara imza atıyor.

/resimler/2017-5/24/1353419856723.jpg

Varol Memişler´in başkanlığındaki Türk Hava Kurumu(THK) Bandırma Şubesi ile BAL arasında imzalanan protokol ile havacılık çalışmaları yapmak ve geliştirmek amacıyla yaşama geçirilen kulüp, geçtiğimiz günlerde Bursa´da, Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından, Bilim ve Kongre Merkezi´nde düzenlenen ?Bilim Şenliği?nde, ?Başımıza icat çıkarın? sloganlı yarışmada önemli başarı elde etti. BAL´ın, Mertcan Bilgiç ve Gürkan Yastıkçılar´dan oluşan ?Drone? erkek takımı, ülkemizdeki 60 okulun katıldığı yarışmada Türkiye üçüncüsü, Yakup Tarık Açan, Ertunç Dikmen, Atakan Talih ve Kadem Özgenç´ten oluşup, ?uçak? dalında yarışmaya katılan erkek takımı Türkiye dördüncüsü, aynı dalda yarışıp Beyza Ceren Pamukcu, Bengi Deniz Kırmık ve Ebru Yılmaz´dan oluşan kız takımı ise beşinci oldu. Öğrenciler, bu yarışmaya kendilerinin yaptıkları maket uçakları yarışmaya okulun müdür yardımcısı Adem Karaçelik´in yönetiminde katılan başarısı okulda mutlulukla karşılandı.

/resimler/2017-5/24/1354385482694.jpg

Okul müdürü Ali İhsan Tekin, ?Öğrencilerimi kutluyor, kulübümüze desteği nedeniyle Türk Hava Kurumu Bandırma Şube Başkanı Varol Memişler ve yönetim kuruluna teşekkür ediyoruz? dedi.

THK Bandırma Şube Başkanı Varol Memişler de yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

?Havacılık kulübü kurarak, bu alanda çalışmalar yapmak üzere yöneticilerinden çok yakın ilgi gördüğümüz Bandırma Anadolu Lisesi´ni ?pilot okul´ seçtik. İyi de yapmışız. Çünkü, bu konuyu büyük bir sorumluluk duygusu içinde sahiplendiler. Bursa´da, üçüncülük, dördüncülük ve beşincilik elde ettiler. Böylece de bizim ideallerimiz ve beklentilerimize önemli katkı sağladılar. Eğer, öğrencilerimiz, kendi uçaklarının pilotluğunu da yapabilselerdi, bu yarışmada daha da başarılı olacaklardı. Önümüzdeki dönemde kendilerine, kurumumuzda bu konuda da eğitim vereceğiz.? Önder BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: havacılık başarısı
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli