Balgöç'ten “Türkülerle Atatürk”

Balgöç

Balgöç Bursa Genel Merkez ile Bandırma Balgöç şubesinin ortaklaşa oluşturdukları THM korosu “Türkülerle Atatürk” konserini gerçekleştirdi.

Balgöç Bursa Genel Merkez ile Bandırma Balgöç şubesinin ortaklaşa oluşturdukları THM korosu “Türkülerle Atatürk” konserini gerçekleştirdi.

10-16 Kasım Atatürk’ü anma ve Cumhuriyetimizin 100. Yılı dolayısı ile gündeme dair katkı sunmak amacı ile düzenlenen “Türkülerle Atatürk” konseri Bursa’da gerçekleşti.

Koro şefi Türk Halk Müziğinin usta sesi Elvan Demir tarafından hazırlanan Balgöç Korosu’nun Bursa’daki konserine Güney Marmara’da faaliyet gösteren Balgöç şubelerinin seçilmiş yönetim çevreleri yanı sıra Balgöç Genel Başkanı Prf. Dr. Emin Balkan ve Genel Merkez Yönetim Kurulu geceye katsı onan onur konukları arasında yer aldı.

Geceye yönetim kurulu ekibi ve üyeleriyle katılım sağlayan Bandırma Balgöç şube Başkanı İlhan Özer,” Fevkalade bir geceye tanık olmanın ayrıcalığını yaşıyorum. Büyük Önder Aziz Atatürk’ümüz esaretin zincirlerini kırmak isteyen tüm mazlum milletler gibi bizim içinde yüreğimizin yangınını ifade ettiği “Muhacirler kaybedilmiş topraklarımızın aziz hatıralarıdır.”  Diyerek yüreğimizdeki ateşe su serpmiştir. Vefatının 85. yılında onu özlem ve minnet ile anıyor, aziz hatırasının ilelebet içimizde yaşatacağımıza söz veriyorum.

Ayrıca bize bu fırsatı tanıyan, değerli sanatçı Elvan Demir engin sanat donanımı ve büyük bir özveri oluşturduğu Koro’yu kısa zamanda konsere hazırlayarak böylesine önemli bir takvimde sahneye çıkartması bizleri ziyadesi ile mutlu etmiştir. 

Kendisine sonsuz sevgi ve muhabbetlerimizi sunarken, gecemizi onurlandıran Genel Başkanımız sayın Prof. Dr. Emin Balkan ve ekibine, Bursa ve çevresinde faaliyet gösteren Balgöç şubelerinin değerli başkan, yönetim ve üyelerine, değerli koromuzun saz ekibimize, Bu güzel konserimiz de katılım sağlayan herkese teşekkür ederiz.” Dedi.



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı